Úspěšná imunoterapie: Rakovinu porazí vaše tělo! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Úspěšná imunoterapie: Rakovinu porazí vaše tělo!

Jedním z prvních pacientů, na kterých byla imunoterapie použita, je holčička z Londýna Layla Richards (20 měs.).
Jedním z prvních pacientů, na kterých byla imunoterapie použita, je holčička z Londýna Layla Richards (20 měs.).  (Foto Profimedia.cz, infografika Aha! )

Blíží se doba, kdy lidstvo dokáže zatočit s rakovinou? Vypadá to tak! Revoluční metoda léčby, která ke zničení zhoubných nádorů využívá vlastní imunitní systém člověka, je podle amerických lékařů extrémně úspěšná!

Tato přelomová metoda, při níž se imunitní systém pacienta upraví tak, aby sám zničil rakovinné buňky, se jmenuje imunoterapie.

ÚSPĚŠNOST 94 %

Lékaři z Hutchinsonova centra pro výzkum rakoviny v Seattlu hlásí, že 94 % pacientů s leukemií, kterým zbývalo jen několik měsíců života, se po nasazení imunoterapie zcela vyléčilo! U ostatních druhů rakovin je pak úspěšnost lehce pod 80 %! Přelomová léčba navíc může snížit závislost na chemoterapii, která má kvůli vedlejším toxickým účinkům neblahý dopad na lidský organismus.

LÉČÍ T-BUŇKY Jaký je princip imunoterapie?

Laicky řečeno se pacientovi z těla odeberou tzv. T-buňky (též T-lymfocyty = druh bílých krvinek), geneticky se upraví tak, aby poznaly rakovinu (tělo ji samo od sebe neodhalí) a mohly na ni zaútočit, namnoží se a pak se zkrátka vpraví zpátky do těla.

Rakovina se bude léčit tím, že se jí začne bránit vaše tělo.

VYDRŽÍ 14 LET

T-buňky navíc přetrvají v organismu nejméně 14 let, tudíž by měly zabránit opětovnému návratu rakoviny! „Je to jako s vakcínou proti chřipce. T-lymfocyty si nemoc pamatují, takže když se vám po deseti letech vrátí, mohou ji zabít tak rychle, že ani nemusíte poznat, že jste onemocněli,“ prohlásil profesor Stanley Riddell.

Přečtěte si
xsedmikraska
18. 2. 2016 • 09:01

Tělo ví, že má v sobě rakovinu. Léčba chemoterapií ničí rakovinu, ale i imunitu člověka, která je tolik potřebná pro boj proti rakovině. Nová metoda zřejmě zabírá tak, že se novými buňkami imunita posílí výrazněji a tak dojde k samo uzdravování.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.