Z pražského Národního muzea šlehaly metrové plameny! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Z pražského Národního muzea šlehaly metrové plameny!

Střecha zůstala po požáru děravá.
Střecha zůstala po požáru děravá.  (Foto: PČR, EPA, MK)

Národní muzeum málem lehlo popelem. V noci na pátek jeho střechu zachvátil požár! Škoda je odhadnuta na neuvěřitelkých 10 milionů korun. A to je budova vystěhovaná, prochází rekonstrukcí...

„Hořela střecha a podkroví pravého křídla muzea, oheň zachvátil plochu o rozloze 200 metrů čtverečních,“ řekla Aha! mluvčí hasičů Pavlína Adamcová. 

Požáru si všimnul v 1:32 pracovník ostrahy a ihned zavolal hasiče. „Nejprve byl vyhlášen třetí stupeň požárního poplachu, který byl později zvýšen na mimořádný, tedy nejvyšší stupeň. Zpočátku oheň likvidovalo 150 hasičů,“ dodala Adamcová. Oheň se jim podařilo za dvě hodiny dostat pod kontrolu. První informace mluví o tom, že plameny vyšlehly v místě rekonstrukce. „Požár nejspíš vzniknul kvůli poruše elektroinstalace odvětrávacího zařízení,“ upřesnil ředitel Národního muzea Michal Lukeš. Vyplnila se jeho noční můra. Celých 14 let co muzeu šéfuje totiž trne hrůzou, že muzeum lehne popelem. Přesnou příčinu ale odhalí až vyšetřování.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.