Manžela pobouřil dekolt mrtvé! Doplatek za pohřeb odmítl uhradit | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Manžela pobouřil dekolt mrtvé! Doplatek za pohřeb odmítl uhradit

Manželovi se nelíbil dekolt, který jeho žena v rakvi měla.
Manželovi se nelíbil dekolt, který jeho žena v rakvi měla. (Foto Aha! – Jana Ulrichová, archiv Zdeňka Souška)

Nedůstojný byl podle Zdeňka Souška z Očihova pohřeb jeho ženy Ivety (†42). V rakvi byla neupravená, květiny mizely už během obřadu. Majitel pohřební služby ale tvrdí, že si manžel vše vymyslel, aby nemusel platit.

Žena měla v rakvi hluboký dekolt, což manžela pobouřilo. Podle něj byla vidět i plena, kterou musela ke konci života nosit. „Bylo to trapné, poškodilo to její památku,“ popsal obřad, který se konal v srpnu 2012, Zdeněk Soušek. Dodal, že se mu nelíbilo ani prostředí, ve kterém byla rakev vystavena, a to, že pracovníci pohřební služby uklízeli květiny ještě před skončením obřadu. Proto prý uhradil jen část faktury. Když teď zjistil, že po něm doplatek vymáhá pohřební služba soudně, rozzlobil se.


Majitel pohřební služby František Barák výtky ale odmítá. „Jsem v Podbořanech u všech pohřbů. Dávám si pozor, aby bylo vše v pořádku. Na pohřeb paní Souškové si po obřadu, ani později nikdo nestěžoval,“ řekl. Odmítl také, že by mrtvé byla vidět v rakvi plena. Podle něj jde o přehyb na dece, kterými těla od pasu dolů zakrývají. Květiny prý odnášeli proto, že si je příbuzní chtěli vzít s sebou. Dodal, že Zdeněk Soušek s nimi nekomunikoval, pohledávku proto, stejně jako v jiných případech, předali právníkovi k soudnímu vymáhání.

Spor o fakturu má soudní dohru
Protože se Zdeněk Soušek s pohřební službou nedohodl, bude nezaplacenou fakturu řešit soud. Obrátili se na něj obě strany, manžel i pohřební služba. Zdeněk Soušek ale nezaplatil poplatek, a tak se soud jeho podáním vůbec nezabýval. Naopak žalobu na zaplacení dlužné částky, kterou podal právník pohřební služby, bude řešit už v těchto dnech.

U soudu skončil i lékař
Úmrtím Ivety Souškové se zabývá i trestní senát. Gynekolog Ivan Š., který ji léčil, čelí obžalobě ze zanedbání péče. Podle státního zástupce ženu nevyšetřoval důkladně. Za tři roky jí neudělal cytologické vyšetření. Podle manžela jí doporučoval jen koupele z bylin, které ale nepomáhaly. Když jí konečně poslal do nemocnice, bylo už pozdě. Zemřela na rakovinu děložního čípku.

Přečtěte si
stekajicikocka
10. 2. 2016 • 16:06

Což o to. Mně jeden pražský patolog připravující tělo k pitvě popřál pěkného dne. Má čtyři tituly aler bude to asi k....n.

jity
10. 2. 2016 • 13:07

Tak to by ten lékař zasloužil, rakovina děložního čípku přece je léčitelná, když je odhalena včas. Zemřela poměrně mladá.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.