Slovenský čuvač čekal na mrtvého pána 14 dní... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Slovenský čuvač čekal na mrtvého pána 14 dní...

Páníček Dickovi zemřel a on na něj marně čekal před domem.
Páníček Dickovi zemřel a on na něj marně čekal před domem. (Foto Aha! – Vlaďka Hradská )

Zemřel mu pán (†70) a on celé dny věrně seděl na dvoře před domem a tesknil. Slovenský čuvač Dick (12) se nechtěl hnout a čekal, až se páníček objeví. Kdyby mu lidé nepomohli, zřejmě by zemřel steskem a vyčerpáním.

Nemocného psa přijala do dočasné péče Milana Macková, která se stará o opuštěné psy. „Dickoušek byl ve špatném psychickém i fyzickém stavu. Nechtěl k sobě nikoho pustit. Pořád čekal přede dveřmi a odmítal se i ve špatném počasí schovat. Chodil ho krmit jeden známý,“ pospala. Jeho majitel, starý mládenec, zemřel bez příbuzných.


Dick celých 14 dní nechtěl opustit dvůr. Zachránkyně ho proto musela kvůli špatnému zdravotnímu stavu nechat uspat a odvézt k veterináři. „Byl strašně zablešený. Na kůži měl lysiny od věčného drbání, v těle zánět, dostal antibiotika a další prášky. Když se probral, jen se napil a spal dál,“ uvedla Milana Macková.
Včera jí ale udělal velkou radost. „Obešel dvůr, nechal si sundat vodítko a pohladit, dovolil mi, abych mu namazala rány. Snad se dá brzy do kupy. Moc bych mu to přála. Věřím, že se na něj usměje štěstí a dočká se důstojného dožití u někoho, kdo ho bude mít taky rád,“ dodala.

Navštivte útulek
Zařízení Dočasná či dlouhodobá péče poskytuje od roku 2012 na přechodnou dobu domov psům, kteří jsou opuštění nebo z množíren. V současné době jich je v Třebkově na Písecku umístěno 20. Útulek je možné navštívit po domluvě kdykoliv.

Pomůžete?
„Uvítáme každou pomoc včetně finanční na léčbu a potřeby pejsků. Pomůže i venčení a ruka přiložená k práci,“ uvedla Milana Macková.

Kontakt: mackmi@atlas.cz nebo tel. 607 567 525
Bankovní spojení je 2200388731/2010

Přečtěte si
hermanka
4. 2. 2016 • 12:39

Ty nablblá Amplitudo se slohem žáka 2 třídy, přála bych Ti kamaráda abys sem opuštěná všemi nemusela psát ty hovadiny Ale zároveň je mi jasné,že se takový samaritáni nikdy nenajde

-bello-
3. 2. 2016 • 14:16

Děsný je, že to zvíře hlavně zanedbal ten jeho páníček.Blechy v takovém množství a lysiny z utrpení drbání za 14 dní nemá. Páníček byl hovado! Chudák pes nikoho jinýho neměl.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.