Roman (3) odešel z domova! »Nevěřím, že žije,« pláče jeho dědeček! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Roman (3) odešel z domova! »Nevěřím, že žije,« pláče jeho dědeček!

Klatovská policejní mluvčí Dana Ladmanová s portrétem malého Romana.
Klatovská policejní mluvčí Dana Ladmanová s portrétem malého Romana. (Aha!: Alexandr Malachovský)

MĚČÍN – Od úterní noci pátrají policisté v Měčíně na Klatovsku po malém Romanovi Červeňákovi (3). Ztratil se ze dvora zdevastovaného zámečku, ve kterém rozvětvená rodina bydlí.

Od úterní noci pátrají policisté v Měčíně na Klatovsku po malém Romanovi Červeňákovi (3). Ztratil se ze dvora zdevastovaného zámečku, ve kterém rozvětvená rodina bydlí. Po 24 hodinách bezvýsledného pátrání byli příbuzní i policisté zoufalí. „Nevěřím, že náš Roman ještě žije,“ řekl Aha! s pláčem Romanův dědeček. V době naší uzávěrky nebyl výsledek pátrání ještě znám...

Malý Roman si v úterý odpoledne hrál jako každý den na dvoře před starým zámečkem. „V šest večer jsme si všimli, že tady kluk není. Ihned jsme volali policii,“ popisuje začátek dramatické noci chlapcův strýc.

Muži zákona zareagovali bleskově a během krátké doby se rozjela rozsáhlá pátrací akce. „Ještě v noci byl do akce zapojen i policejní vrtulník. Pátrání bylo i přes veškerou snahu neúspěšné,“ řekla mluvčí klatovské policie Dana Ladmanová s tím, že v době zmizení měl chlapec romské národnosti na sobě hnědé tepláky a zelené tričko s krátkým rukávem.

Do pátrání se i včera zapojilo osmdesát policistů, záchranáři, hasiči se speciálně vycvičenými psy a také řada dobrovolníků. Nad okolními lesy opět přelétával v nízké výšce vrtulník s termovizí a místní rozhlas v pravidelných intervalech hlásil prosby o pomoc při pátrání. „Práci nám hodně ztížila noční bouřka, déšť smyl všechny stopy,“ doplnila mluvčí.

Proč chlapec zmizel, je pro záhadou. Podle obyvatel Měčína byla rodina sociálně slabší a rodiče si dítěte příliš nevšímali. „Prý o něm nevěděli skoro celý den,“ říkají místní, kteří do části obce, kde rodina bydlí, příliš rádi nechodí. „Je tam nepořádek,“ shodují se místní. Chlapec se podle nich mohl ztratit už ráno a za několik hodin ujít velkou vzdálenost. Ve hře je i možnost, že dítě mohl někdo unést například kvůli neshodám v rodině.

Rodina si je jistá, že Roman nemohl ze dvora odejít sám od sebe. „Nechal tady všechny hračky i kolo. Kdyby odešel, nemohl by být daleko, chodil hodně pomalu,“ říká Romanův dědeček. Ten je přesvědčený, že dítě někdo unesl. „Mohl to být řidič, který ho na silnici srazil a teď se snaží zahladit stopy. Jinak by ho už dávno našli,“ pokračuje muž, který si už není jistý tím, zda dítě najdou policisté živé. Ti teď bojují o čas. Teplota se v noci pohybovala okolo pěti stupňů, přes den to nebylo lepší.

Pokud Roman skutečně odešel jen v krátkém tričku, bude zřejmě někde silně podchlazený. „Pátráme všichni,“ řekli Aha! rodiče chlapce. Ti mají dalších 7 dětí, dva z chlapců prý figurovali v případu pedofilů z Německa.

Ztracené děti: Tyhle se nenašly živé

Matěj Chrástecký (†5)

Klučík z Olomoucka vypadl z vlaku. Našel se mrtvý po týdnu pátrání. Matka dostala roční podmínku.

Tereza Čermáková (†5)

V červnu 2001 Terezku hledalo 850 policistů. Zabila ji však vlastní matka, za což dostala tři roky vězení.

Honzík Nejedlý (9)

Největší záhada! V lednu 1998 se po něm slehla zem v pražském Podolí. Dodnes neobjasněno.

Vít Kalousek (†2,5)

V dubnu 2003 odešel se svým jezevčíkem na výlet. Po čtyřech dnech Vítka objevili mrtvého v oranici. Hlídal ho věrný pejsek.

Kristián (†4)

Dvanáct hodin pátrali policisté po Kristiánovi, který se ztratil 21. března. Při hře na vojáky ho utopil v louži jeho třináctiletý příbuzný

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.