Řidič (55) vděčí za život autu za milion: Namotal ho na svodidla! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Řidič (55) vděčí za život autu za milion: Namotal ho na svodidla!

Range Rover skončil po smyku ve svodidlech.
Range Rover skončil po smyku ve svodidlech. (Foto HZS Zlínského kraje)

Druhé narozeniny bude od nynějška 25. ledna slavit řidič (55) z Kroměřížska. Svůj Range Rover v hodnotě milionu korun doslova napíchl na svodidla u Holešova. Z hrůzostrašně vypadajícího vraku vylezl jen s odřeninami.

„Náraz byl tak silný, že se zcela odtrhla karoserie od podvozku a zcela se zbortila. Když posádka přijížděla k místu nehody, tak při pohledu na zdemolované vozidlo počítali s nejhorším scénářem,“ popsal mluvčí hasičů Zlínského kraje Libor Netopil. K velkému překvapení všech vylezl řidič sám z vozu a nestěžoval si, že by ho cokoli bolelo. „Měl jen drobnou odřeninu,“ konstatoval Netopil.

Zatímco řidič byl v naprosté pohodě, s troskami jeho vozidla měli hasiči plné ruce práce. Byly doslova namotány na svodidla, která vůz při nehodě částečně roztrhal. Vrak navíc visel nad korytem potoka a hrozilo, že do něj spadne.

„S odstraněním vozidla pomohl hasičům nakladač z nedalekého zemědělského družstva. Ten nejdřív vrak zajistil, aby ho mohli hasiči vyřezat ze svodidel, a potom naložil na odtahové vozidlo,“ popsal Netopil.

Vysoká rychlost

Řidič podle policie přiznal, že příčinou nehody byla příliš vysoká rychlost. „Nepřizpůsobil rychlost stavu a povaze vozovky. Alkohol zjištěn nebyl, takže jsme vše vyřešili na místě jen blokovou pokutou,“ sdělil policista Petr Jaroš.

Za život vděčí rámu

Když se řidič při koupi vozu rozhodl pro Range Rover, udělal jednu z nejlepších voleb života. Tyto vozy patří podle odborníků k nejbezpečnějším automobilům. Mají totiž rám a ne samonosnou karoserii. To je právě věc, která zřejmě muži zachránila život.

Přečtěte si
-bello-
28. 1. 2016 • 00:15

Co je mi do toho, že si zachoval život?Mě zajímá, co se dělá s blbci, kteří si pořídí tank a jedou stylem-uhni tady to mám já ! Prej, jenom bloková pokuta!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.