Opilý kandidát na šéfa zelených Šlechta: Potácel se při projevu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Opilý kandidát na šéfa zelených Šlechta: Potácel se při projevu!

Kandidát Jan Šlechta vysvětluje svůj program. Za svůj výstup byl vykázán ze sálu...
Kandidát Jan Šlechta vysvětluje svůj program. Za svůj výstup byl vykázán ze sálu... (Reprofoto Youtube)

Opilý kandidát na předsedu Strany zelených Jan Šlechta (56) představil v alkoholovém opojení svůj program tak, že byl nakonec vyveden ze sálu. Podle straníků jde o jeho každoroční průměr. Z politika už si dělají legraci i lidé na sociálních sítích.

Politik se měl vyjádřit k dotazům delegátů potom, co předsednictvo zrušilo jeho vykázání ze sálu. Když se postavil k řečnickému pultíku, začala estráda. „Dobý večeu... Vidíte sami, eee, že Strana zelených je pytel blech,“ soukal ze sebe s alkoholickým akcentem Šlechta.

I přes několikeré varování ale nedbal opatrnosti. „Je to babišovsky korektní, neříct v pr*eli, ale v kelu,“ zeptal se, čímž si vysloužil vypnutí mikrofonu a nové vykázání. „Poprosíme, aby zároveň opustil sál. Kandidovat ale můžeš, v tom ti bránit nemůžeme,“ zaznělo z předsednictva.

Na internetu se stalo slavným jeho vystoupení ze sjezdu i před osmi lety. Tehdy byl také posilněn alkoholem, ale o poznání méně. „Už je to pro nás takový folklor ho poslouchat. On si odbude svoji etudu, dostane jednotky hlasů, a pak ho zase rok nevidíme,“ potvrdil Aha! pražský zastupitel za Stranu zelených Ondřej Mirovský. Přesto svou inspirativní řečí získal Šlechta hlasy šesti lidí z 222.

Ze sálu musel dvakrát
Před svým vystoupením u pultíku už jednou Šlechta musel o víkendu z jednacího sálu ven. Poprvé totiž hlasitými výkřiky rušil shromáždění. Mimoto v kandidátské řeči prohlásil: „Proč chci být předsedou strany? Mám na to dost času, jsem senior,“ dodal s tím, že jeho první dívka byla z Otrokovic, což notně nadzvedlo moderátora debaty.

Co ze Šlechty vypadlo?
„Krajům slibuji…eee, předsednictvu. Kdo v krajích eeee, předsednictvu, předsednictvu, bude nás sedm, deset, bude nás třináct, to je jedno.“
„Budu ten předseda, který chytne zleva pana Stropnického za flígr a zprava pana Štěpánka za flígr a udělá pořádek.“ (bouchl do stolu)
„Někdo si zvolí Prahu, ale nám, my musíme Karlovarskej, Ústeckej a tak dále, protože jinak jsme v kelu! Říká se to babišovsky, je to korektní?“

Kdo je »Zelený ožrala«?
Středoškolský učitel a horolezec Jan Šlechta byl za komunistů poručíkem u jaderného raketového vojska, od roku 2004 se přidal k Zeleným. Tvrdí o sobě, že má rád přírodu.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.