Soud řekl o sestře Věře Marešové (54): Nezabíjela! Znalec Matlach si chce stěžovat! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Soud řekl o sestře Věře Marešové (54): Nezabíjela! Znalec Matlach si chce stěžovat!

Radek Matlach má problémy se závěry ve svých posudcích.
Radek Matlach má problémy se závěry ve svých posudcích. (Foto ara)

Vypracoval znalecký posudek, na jehož základě navrhl žalobce zdravotní sestře Věře Marešové (54) z Rumburku doživotí za 6 vražd pacientů. Zabíjet podle soudního znalce Radka Matlacha měla draslíkem. Soud ji viny zprostil a kolegové znalci uvedli, že posudek Matlacha byl zpackaný. Ten se nyní chce bránit.

Matlach podle revizního posudku odborníků FN Olomouc špatně vyhodnotil lékařskou dokumentaci, nepopsal změny na kůži a neudělal pitvu věnčitých tepen. Navíc přesahoval svou odbornost. „Já si myslím, že to je tendenční a manipulativní z jejich strany vůči mně. Budu se zcela určitě bránit. Nevím, jestli ihned, nebo s odstupem času,“ uvedl Matlach. Ten se navíc potýkal s podobnými problémy.

  •  Petr Kramný: V případu vraždy Moniky (†36) a Klárky (†8) uvedl v posudku, že zabíjel nezjistitelný superantigen či otrava z potravy. Teorii podporoval nálezem tzv. polynukleárů na sliznicích orgánů, které ale viděl jen on sám. Podle revizního posudku šlo buď o základní neznalost, nebo záměrné hrubé zkreslení.
  • Pitevna Mimoň: Matlach chtěl vybudovat soudní pitevnu nazvanou Prosektura Mimoň. Společnost soudních lékařů však žádost zamítla. „Prokázalo se, že údaje v žádosti jsou nepřesné až nepravdivé,“ stálo natvrdo v zápise. Matlach kontroval řadou stížností, které byly zamítnuty. Případ pak prověřovala i policie.

Trest pro znalce?

Znalce v případě pochybení může na základě podnětu čekat disciplinární řízení a následně může dostat pokutu či mu je odebráno kulaté razítko. V případě Radka Matlacha zatím takový podnět na soud nepřišel.

Přečtěte si
jarypadlo
24. 1. 2016 • 13:16

Když dokážou beze stop a trestů vraždit soudci a soudy,tak co se vlastně děje? .https://www.youtube.com/watch?v=3nlCAZ7dVKU .

carisima
23. 1. 2016 • 11:13

Někteří znalci škodí jako moli ve vlně.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.