Marie Roučková, »desetinásobná« matka z minulého týdne: Zapřela jedenácté miminko. Vzali jí ho kvůli týrání! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Marie Roučková, »desetinásobná« matka z minulého týdne: Zapřela jedenácté miminko. Vzali jí ho kvůli týrání!

V Kozojedech u Plzně žije paní Roučková s druhem a deseti dětmi. Těch mělo být ale jedenáct…
V Kozojedech u Plzně žije paní Roučková s druhem a deseti dětmi. Těch mělo být ale jedenáct… (pro Aha!: Tomáš Štěrba)

KOZOJEDY – Marie Roučková (34), která měla minulý týden porodit své desáté dítě, zamlčela jedenácté miminko – syna Vaška! Dnes by mu bylo dvanáct.

Marie Roučková (34), která měla minulý týden porodit své desáté dítě, zamlčela jedenácté miminko – syna Vaška! Dnes by mu bylo dvanáct. Kvůli tomu, že bylo malé batole doma týráno, musel chlapeček do nemocnice a pak do kojeneckého ústavu. Po několika měsících byl adoptován. Na jednu z největších rodin u nás to hází ošklivý stín!

Minulý pátek se novopečená maminka Marie Roučková nechala fotografovat s tím, že právě porodila desáté dítě během patnácti let. Vypadalo to, že rodina s deseti dětmi je šťastná. Jenže... Provází ji ošklivá noční můra. Když byly jejich nejstaršímu synovi Jiříčkovi dva roky, narodil se jim další potomek – Vašek. Štěstí trvalo jen půl roku. Pak se stalo něco otřesného. Sotva půlročního synka hlídal otec Jiří Rykr. Malého Vaška to málem stálo život! S vážným zraněním hlavy musel do pražské motolské nemocnice. Rykr říká, že mu neublížil. „Spadl ze stolu, byl jsem vyděšený k smrti a hned jsem s ním běžel za doktorkou,“ obhajuje se.

Jenže sociální pracovnice mu nevěřily a dítě po uzdravení putovalo rovnou do kojeneckého ústavu. Roučkové doporučili, aby při návštěvách nenechávala Vaška s tátou o samotě. Rodiče ale podle pracovníků kojeneckého ústavu chlapce vůbec nenavštěvovali. Téměř po roce tak bylo rozhodnuto. Malý Vašek byl adoptován. „Měli dost času k tomu, aby dokázali, že ho mají rádi. On jejich nezájmem strádal, bylo nám ho líto,“ potvrdil nám zdroj z kojeneckého ústavu.

Proč Marie Roučková minulý týden hovořila pouze o deseti dětech? „Nechtěla jsem o tom mluvit. Je to pořád bolestivé. Na Vaška jsme nezapomněli. Jirka byl obvinění zprostěn,“ řekla Aha! Marie Roučková.

Že by se o Vaška nezajímali, rodiče popírají. „Podle mne si Vaška v nemocnici někdo vyhlédl, proto jsme ho už nemohli vidět. Šlo o podvod,“ brání se Jiří Rykr.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.