Petr (23) měl přepadnout taxikáře: Tři měsíce v cele... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Petr (23) měl přepadnout taxikáře: Tři měsíce v cele...

Taxikář Lukáš B. si přepadení vymyslel.
Taxikář Lukáš B. si přepadení vymyslel. ( Foto Aha! – Zbyněk Schnapka)

Jako ve zlém snu prožil poslední půlrok Petr Mareš (23) z Třebnic u Domažlic. Policie i státní zástupkyně na něj ukázaly, že to byl on, kdo s pistolí oloupil taxikáře. Výsledek? Dročkař si přepadení vymyslel.

Vše začalo loni v srpnu. Mareš se nechal taxíkem odvézt z Domažlic do 5 km vzdálených Třebnic, kde bydlel. Taxikáři Lukáši B. (33) ale nezaplatil 120 Kč a zdrhnul. „Udělal jsem blbost, vím to,“ říká Mareš. Pak se začaly dít věci...


Taxikář nahlásil policii, že na něj Mareš mířil pistolí a sebral mu 2500 korun. Útěkář skončil ve vazbě. „Byl jsem v ní tři měsíce. Na cele nás bylo pět – lupiči, zloději a jeden, co zmlátil manželku. Celou tu dobu jsem byl ve stresu a zoufalý z bezmocnosti, že mě to semele, já skončím v base a pravda nikoho zajímat nebude,“ vzpomíná.

Nejtěžší ale pro něj bylo to, že smyšlené obvinění ublížilo i jeho rodičům. „Žijeme v malé vesnici a všichni si na ně ukazovali prstem. Hlavně táta Zdeněk (55) to těžce nesl. Je traktorista a mnozí na něj kvůli mně nasazovali,“ líčí Mareš. Ten pracuje jako svářeč v Domažlicích a měl štěstí, že se k němu zaměstnavatel neobrátil zády. „Když mě zatkli, maminka Helena (48) tam šla a ptala se, jestli mě vezmou zpátky, až mě pustí. Vyhověli jí,“ popisuje Mareš s tím, že se do práce v listopadu vrátil a s hrůzou čekal, jak teď dopadne soud. „Jsem rád, že pravda se ukázala a soudce spravedlivě rozhodl,“ dodává Mareš.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.