Norové sebrali Češce miminko: Holčičce jde o život! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Norové sebrali Češce miminko: Holčičce jde o život!

Holčičku chce norská sociálka odebrat, jen co jí matka daruje ledvinu.
Holčičku chce norská sociálka odebrat, jen co jí matka daruje ledvinu. (Foto twitter)

Norská sociálka Barnevern opět rozhodla o odebrání českého dítěte. Tentokrát jde o vážně nemocnou holčičku, které je kvůli odebrání v ohrožení života.

Holčička se narodila se závažným onemocněním ledvin a musí podstupovat dialýzu. Barnevern na rodiče údajně poštval nadřízený zdravotní sestry, na kterou si dříve stěžovali. „Barnevern rodinu nikdy neviděl, nezkoumal, a přesto rozhodl o odebrání. Toto rozhodnutí bylo rodičům předáno na Štědrý den. Ti se zhroutili,“ říká poslankyně Jitka Chalánková (TOP 09), na kterou se nešťastní rodiče obrátili.

Chalánková pomáhá i Evě Michalákové, které norské úřady odebrali dva syny v roce 2011. Holčička má být přemístěna do méně kvalitního zdravotního zařízení. „Což je pro dítě velmi rizikové. Holčičku přemísťují jen proto, aby k ní měli pěstouni blíž. Zároveň Norové očekávají, že matka nebo někdo z biologické rodiny daruje dítěti, které pak bude odebráno, ledvinu,“ nechápe poslankyně, která je zároveň lékařkou. Norský systém »péče« o děti označila Chalánková za zrůdný.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.