Průzkum hovoří jasně: Češi se bojí teroristů! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Průzkum hovoří jasně: Češi se bojí teroristů!

Tak těchto nebezpečných zakuklenců se bojí 81 procent Čechů.
Tak těchto nebezpečných zakuklenců se bojí 81 procent Čechů. ( Foto ČTK, graf Aha! )

Paříž, Hurghada a včera Istanbul… Krvavých útoků na nevinné přibývá. To je nejspíš důvod, proč 81 % Čechů spatřuje největší hrozbu v teroristických skupinách nebo osamělých atentátnících. Vyplývá to z průzkumu Centra pro výzkum veřejného mínění (CVVM) z konce loňského roku.

A co nás děsí hned po teroristech? Mezinárodní organizovaný zločin, uprchlíci a radikální náboženská hnutí. Mezi zeměmi vnímají lidé jako reálnou hrozbu zejména takzvaný Islámský stát a Sýrii.

Obavy veřejnosti z možného nebezpečí spojeného s uprchlickou krizí a terorismem přitom podle zjištění CVVM od roku 2014 narostly. Mezinárodní organizovaný zločin označilo za velkou hrozbu 66 procent lidí, zhruba stejný podíl veřejnosti takto vnímá i uprchlíky a radikální náboženská hnutí. V porovnání s rokem 2014 se obavy z uprchlíků zdvojnásobily – z 32 procent se zvýšily na 65 procent. „Velké ohrožení ze strany teroristů stouplo o 19 procentních bodů a radikálních náboženských hnutí o 15 bodů,“ uvedli zástupci CVVM. Cizince žijící v Česku nicméně většina populace nepokládá za velkou hrozbu pro bezpečnost země.

Průzkum provedlo CVVM v první polovině loňského prosince mezi tisícovkou lidí starších 15 let.

Přečtěte si
mirkazam
19. 1. 2016 • 07:45

Co je to za blbý titulek...Češi se bojí teroristů...no kdo by se sakra nebál. To je snad přirozené,že ,,teroristy " nebude nikdo vítat s transparentem,,vítáme vás " !!!

hejhej
17. 1. 2016 • 17:48

kaluze: to je ta "demokracie". Naše zpolitizované media nechtějí, abychom veřejně vyjadřovali svůj názor, když oni nám chtějí vnutit ten svůj. Jen pro info: 12.1.2016 proběhla v klidu demonstrance v Praze za velké účastí proti islámistům, v mediích ani "škrábanec" ani v TV. Oni objektivně neinformují. Pro islamizaci tam bylo asi 10 mladých lidí, kteří nechtěli odejít, po dlouhém přemlouvání policie byli vyneseni.

kaluze
17. 1. 2016 • 16:36

je zajímavé ze nejde reagovat na komentáre,vsechno je hned smazané a nebo je ta odpoved úplne jinak reagoval jsem na komentár od hejhej a dal jsem palce nahoru,protoze souhlasím...ale zajímave jsou palce doly divny

kaluze
17. 1. 2016 • 16:33

vsechny ty cernochy,ktery znají jenom násilí bych vyhna z Evropy,nemají tady co hledat, jsout to zvírata a ne lidi.Ato samé platí pro vsechny ty uprchlíky ze Syrie atd... chtejí se jen obahatit a vnutit nám jejich primitivní kulturu.

hejhej
17. 1. 2016 • 14:52

To, co se žene do Evropy jsou vetřelci, nevzdělanci, vyznávači muslimské ideologie podle násilníka a pedofila Mohameda a jeho ducha Alláha. Neumějí nic, jen násilí, ponižování žen, vraždy, krádeže.. Ti se nepřišli- nepřipluli integrovat, ale naopak. Chtějí ovládnout Evropu. Chovají se hůř než hovada, hygiena, slušnost jim nic neříká. Každý slušný evropan se takové primtivní verbeže bojí. Jenom praštěná Merkelová, hloupý Diensdbier, ušišlaný K.S. a ukokaktaná Šabatová spolu se zbytečnými nezizkovkami se nás snaží oblbvat.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.