5 let od sebevraždy dcery napsala její máma Martina (47) knihu: Jenny (†15) našla oběšenou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

5 let od sebevraždy dcery napsala její máma Martina (47) knihu: Jenny (†15) našla oběšenou!

Fotografie Jenny, kterou umístila její matka na závěr knihy.
Fotografie Jenny, kterou umístila její matka na závěr knihy. (Facebook / Blesk)

Přežít dítě je to nejhorší, co může rodiče potkat! Před pěti lety, krátce po Novém roce se to stalo rodačce ze Dvora Králové Martině Gogeisslové (47), provdané v Německu. Dceru Jenny (†15) našla oběšenou.

Tři roky pak psala bolestnou zpověď mámy. Knihu »Proč? Zemřelo mi dítě« napsala jako památku na Jenny, která jí prý ve snu sdělila, ať to udělá. A napadlo ji, že by její vyprávění mohlo pomoci rodičům s podobnou ztrátou dítěte. Matka jediné vlastní dcery, která byla vymodleným dítětem, se po tragédii dlouho uzavírala do imaginárního světa. „Objímala jsem prázdno, hladila vzduch, a přesto jsem věděla, že je tam se mnou,“ popisovala svůj stav v prvních dnech po tragédii. Sama pomýšlela na sebevraždu. Zvažovala, že se upije. Odcizovali se s manželem, protože každý řešil svoji bolest po svém. Jezdila na psychoterapie, ale ty pomohly vždy jen na nějaký čas. S blížícími se Vánocemi, kdy by dcera měla narozeniny, a se dnem výročí sebevraždy se vždy znovu a znovu propadávala na dno. Byla zoufalá. „Čas hojí rány – fyzické i duševní. V mém případě zůstala velká jizva, která nikdy nezmizí, ale přijímám ji jako součást mě samé. Smrt dítěte mi vzala kus srdce,“ napsala v závěru knihy. Ano, dokáže znovu žít, ale s velkou bolestí a prázdným místem po dcerce v duši...



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.