JAK »PÁLIT« KILA SEXEM! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

JAK »PÁLIT« KILA SEXEM!

Kolik důvodů, proč mít sex, znáte vy?
Kolik důvodů, proč mít sex, znáte vy? (Profimedia.cz)

Kdekdo z nás se rád napapá, do posilovny nebo na hřiště ale za žádnou cenu nevkročí. Kila ovšem musejí dolů a zbývá buď zredukovat jídelníček, anebo jiný pohyb. A kdo je lenoch na krok, má poslední možnost: SEX! Jasně, při sexu se hubne nejlépe, což potvrdí i lékaři, dietologové, je to zkrátka ověřené. Jak na to, aby šly špeky dolů samy? Věnujte se této nejstarší zábavě lidstva.

Krom hubnutí přináší sex pochopitelně i rozkoš, zařídí vyplavování endorfinů, člověk se zbaví stresu, po dobrém sexu je zkrátka v pohodě. Intimní chvilky přispívají ke spalování tuků, kalorie utíkají z ložnice (anebo odtamtud, kde se zrovna milujete) úprkem po desítkách. No schválně, jak to pro nás vědci spočítali…

 

LÍBÁNÍ
68 kalorií za hodinu
Vzpomínáte, jak jste od sebe na prvním rande nemohli odtrhnout rty? Půl hodiny vášnivého »zakousnutí« v sobě a přes 30 kalorií je fuč. „V případě, že je líbání náležitě energické a zahrnuje i nějaké mazlení, blíží se spalování až k devadesáti kaloriím za hodinu,“ říká Jaiya Kinzbach, sexuoložka z Los Angeles. „Líbejte se v neobvyklých pozicích. Nebo nechte muže ležet na zádech a sklánějte se k němu a oddalujte. Úbytek kalorií bude ještě větší.“

 

SVLÉKÁNÍ
10 a více kalorií
Zřejmě není myšleno svlékání manželského páru po deseti letech. Jde spíš o horečné strhávání svršků ze svého protějšku ve chvílí extáze. Vědci ovšem zjistili, že samotné očekávání a excitace má za následek masivní pálení tuků. Pánové, když rozepínáte podprsenku ústy, tak kombinace vzrušení, soustředění a obratnosti, vám zaručí spálení až 80 kalorií. „Nechtějte se svléknout v sekundě, udělejte z toho obřad, předehru se vším všudy,“ radí Kinzbach.

 

MASÁŽ
80 a víc kalorií za hodinu
Ten, kdo masíruje, má pochopitelně větší výdej energie. „Pracujte pomaleji, smyslněji, zapojte všechny svaly i v pozici maséra. A věnujte se všem partiím na těle svého protějšku.“ Tepová frekvence letí vzhůru nejen z námahy, ale také ze vzrušení.

 

SEX
144 a víc kalorií za půl hodiny
Samotný sex je dobrý trénink. Měl by být pochopitelně vášnivý, pořádně žhavý. Náruživci hubnou rychleji! A když prý přidáte sténání, sem tam si zahekáte, dáváte dolů navíc až 30 kalorií. „Když dosáhnete orgasmu, spálíte i 207 kalorií,“ míní sexuoložka Kinzbach. Zároveň je dobré střídat pozice, žena nahoře může kroutit pánví. Když je nahoře muž, měl by víc pracovat břišními svaly a pánví.

 

ORÁLNÍ SEX
100 kalorií za půl hodiny
Spaluje pochopitelně ten, kdo uspokojuje. Proto by pánové neměli své dámy zanedbávat! „Když provádíte orální sex, pohybujte celým trupem, nejen hlavou a ústy. Je to pak podobné jako když děláte kliky,“ nabádá dámy sexuoložka Jaiya. Při pomalejší stimulaci se blíží aktivitě józe.

 

MASTURBACE
100 kalorií za hodinu
Stará dobrá ruční práce. Když není nablízku milenec či milenka, zapojíme do práce šikovné ruce. Lepší je to prý dělat pomaleji a déle… „Samozřejmě je dobré zapojit celé tělo, pohupovat se v bocích, rozehrát erotickou hru celým tělem.“

 

SMYSLNÝ TANEC
103 kalorií za půl hodiny
Páry, které se věnují tanci, nejenže shazují kila, ale ještě si tak nepřímo dopřávají milostnou předehru. Ženy jsou po tanci vzrušenější. „Pak přidejte líbání, dotyky, něžné okusování. Budete překvapeni, jak vás pak bude sex bavit,“ líčí sexuoložka Barbara Bartlik z New Yorku.

 

PETTING
238 kalorií za půl hodiny
Intenzivní hlazení, mazlení, smyslné dotýkání, žhavé polibky, to je nejlepší žrout kalorií. Divoké osahávání, intenzivní kontakty těl, je to jako aerobic. Když je v místnosti horko, je to jako bikram jóga, říkají odborníci. „Když je to hravé a má to náboj, je to skvělá příprava na hubnutí i budoucí skutečný sex,“ uzavírá Kinzbach.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.