Cizinci »napíchli« bankomat: Lidem vykrádali účty! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Cizinci »napíchli« bankomat: Lidem vykrádali účty!

Fotografie
Fotografie (internal)

Policie odhalila nový způsob napadení bankomatů, tzv. skimmingu. Lidé v Praze byli při vybírání peněz okrádáni od 7. do 14. prosince 2015.

Dva Moldavané dokázali nainstalovat čtecí zařízení, které kopíruje informace z karty přímo do bankomatu. „Tím pádem ta technologie nebyla pouhým okem rozpoznatelná,“ řekl kriminalista s tím, že škodu zatím vyčíslili na několik desítek tisíc korun u majitelů českých platebních karet. Předpokládají však, že se vyšplhá na statisíce, až se zjistí, kolik cizinců z bankomatu vybíralo peníze.


Takhle na to šli
Skimovací zařízení má dvě části. První kopíruje proužek platební karty, druhá část obsahovala kameru. Tu pachatelé potřebují, aby získali PIN kód platební karty. Když pachatelé získali údaje od platebních karet, tak je posílali komplicům do různých států. Ti pak vyrobili padělky karet a peníze z nich vybírali.

Jak se bránit?
Rada od policie zní: proti zneužití platební karty se nejlépe můžeme bránit tím, že pečlivě skryjeme čísla při zadávání PIN kódu.

Přečtěte si
-bello-
8. 1. 2016 • 11:42

No to je Schengen.Jen co se rozkoukají, usadí tak jednají. Na tohle téma mluvil v EU Parlamentu Nigel Farage v 2013 a to tak, že 92 % útoků na bankomaty mají na svědomí rumunští občané v Anglii. Na to vystoupil rumunský poslanec a řekl doslova, že ne ! rumunští občané, ale rumunští Rómové ! (na youtube si může každý vyhledat )

frannes
8. 1. 2016 • 11:40

doufám ,že u nich našli i ukradené peníze , nevím jaká je tuto krádež sazba ,ale měli by je zavřít až zčernají (jak se černá nevím), asi nejjednodušší by bylo nahnat je a další delikventy jako dealery drog, pasáky podvodníky všeho druhu do nějakého dolu a rovnou na 12. hodinové šichty , to by zčernali hned první šichtu. Mělo by se zavést pravidlo, jakékoliv porušení zákona u cizince ať jde o turistu, imigranta nebo zde usazeného by podobně jako u bodování řidičů ,znamenalo trestné body dle závažnosti provinění a po dosažení hranice, nemilosrdné vyhoštění, zákaz vstupu na 10 let , předem sejmout otisky, DNA , foto apod. aby se nám nemohli vracet pod jinou identitou

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.