Slavíme den pěnových koupelí. Potěště se ve vaně! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Slavíme den pěnových koupelí. Potěště se ve vaně!

Mnozí z nás si neumí představit relaxaci bez pěnové koupele.
Mnozí z nás si neumí představit relaxaci bez pěnové koupele. (Profimedia.cz)

Teplá voda, bohatá pěna, do které se ponoříte až po nos, co může být v zimě lepšího?  Relaxujte v horké vaně, můžete si k tomu vlastnoručně vyrobit populární šumivou »bombu«.

Proč milujeme koupele?
Kdo se vznáší v teplé vodě, ten automaticky vypíná veškeré svaly. Přitom se uvolní nejen veškerá zatuhlá místa vzniklá fyzickou zátěží při mnohahodinovém stání či sezení, nebo při sportu, ale i ztuhlé svaly v šíji a na zádech, což je důsledek stresu. Výsledkem uvolnění je fyzická pohoda. Procesy látkové výměny se urychlují a spouští se i program regenerace našeho organismu.


Vyrobte si »koupelovou bombu« doma
Budete potřebovat:
100 g jedlé sody, 50 g kyseliny citronové, 50 g koupelové soli, 50 g kukuřičného škrobu, 3 lžičky oleje (mandlový, kokosový, olivový apod.), 1 lžičku vody, 3 kapky esenciálního oleje, tekuté potravinářské barvivo
Postup:
V misce smíchejte jedlou sodu, koupelovou sůl, kukuřičný škrob a kyselinu citronovou, potom ve skleničce promíchejte vodu s olejem, esenciálním olejem a asi lžičkou potravinářského barviva.
Do sypké směsi postupně po kapkách přidávejte tekutou směs a hned rukama důkladně promněte. Postupujte pomalu. Finální hmota by měla mít konzistenci vlhkého plážového písku.
Plňte směs do formiček a důkladně ji stlačujte. Nechte 5 minut ve formičce odpočinout a poté opatrně vyklepněte. Hotovou koupelovou bombu nechte jeden až dva dny proschnout.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.