Tragédie v Českých Budějovicích: Zabil rodinu a pak se odpálil? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Tragédie v Českých Budějovicích: Zabil rodinu a pak se odpálil?

Dům je zcela zdemolovaný.
Dům je zcela zdemolovaný. (Foto: Vlaďka Hradská, HZS)

Kriminalisté dnes budou znát výsledky pitvy tří těl, která hasiči objevili po výbuchu v troskách rodinného domu v Českých Budějovicích. Pitva by měla prokázat, zda někdo z rodiny byl zavražděn.

Co se v domě na Štědrý den odehrálo, stále není jasné. Ve vyhořelé garáži hasiči našli tělo majitele Jiřího M. a v patře pak tělo manželky a jejího syna Romana (†10). Objevily se spekulace, že za výbuchem je právě majitel objektu, který vyhodil dům do povětří záměrně. Někteří dokonce míní, že před tím svou manželku a chlapce zabil a pak se vše snažil zamaskovat a sám při tom zahynul. Nebo po hrůzném činu spáchal sebevraždu.

Podle jednoho ze svědků prý měla těla na sobě řezná poranění. Že je za vším Jiří M., si myslí i někteří sousedé. „Nechápu, co se mu hnulo v hlavě. Nevíme, že by měli mezi sebou doma spory,“ řekl jeden z nich.

Policie informace o vraždě nepotvrdila. „Čekáme na výsledky pitev, mohly by mít pro vyšetřování zásadní význam. Na případu stále pracujeme, vyslýcháme příbuzné, sousedy i známé,“ řekl policejní mluvčí Miroslav Doubek.

Autor:  hra

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.