Norové si došlápli na Barnevern! Případ Michaláková jim otevřel oči | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Norové si došlápli na Barnevern! Případ Michaláková jim otevřel oči

Eva Michaláková se svými syny.
Eva Michaláková se svými syny. (Foto: ara)

Norská sociálka musí brát ohled na původ dětí a jejich vazby na příbuzné v domovské zemi. Nová směrnice norského ministerstva pro děti, rovnost a sociální začleňování se cizinců se dětí konečně zastává.

„Směrnice říká, jak postupovat v případech, které se dotýkají dětí se silnými vazbami k jiné cizí zemi. Typicky třeba dětí, které nemají – stejně jako chlapci Michalákovi – norské občanství. Nově by měl Barnevern brát ohled nejen na vztah dětí k Norsku, ale také k zemi jejich původu. Norové de facto přiznali, že zemi původu dosud ignorovali,“ komentovala nové norské nařízení poslankyně Jitka Chalánková (58). Drsné praktiky Barnevernu, tak jak fungovaly v praxi doposud, končí. Úředníci norské sociálky nyní nesmí rodičům a dětem ani bránit v užívání mateřského jazyka a děti musí mít možnost vídat své příbuzné. Norsko tak reaguje na množící se stížnosti, že unáší děti cizinců.

Přečtěte si
-bello-
26. 12. 2015 • 01:58

no co chodí k vám domu je mi lhostejný , ale a náš Ježíšíšek rád počká

-bello-
24. 12. 2015 • 10:09

No a taky Barnevern roztrhnul od sebe 2 brášky, což nepraktikovali ani komunisté.Pokud šly děti do pěstounské péče, snažili se je dát dohromady. Je ostudné, že Norové požívají statut západního a tedy "demokratického " státu. Mohl zasáhnout nejen král, ale i parlament.Hýbalo to tiskem kolik ? 2 roky? Zeman zase zabodoval!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.