Mají podpantofláci více sexu? Vědci si protiřečí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Mají podpantofláci více sexu? Vědci si protiřečí!

Nějaká výmluva, proč sex nebude, se vždycky najde. A někdy to nezlepší ani pomoc v domácnosti.
Nějaká výmluva, proč sex nebude, se vždycky najde. A někdy to nezlepší ani pomoc v domácnosti. (Profimedia.cz)

Mít spokojený sexuální život je přáním snad všech párů na světě. Vědci se ale nemohou shodnout na tom, jak tohoto stavu dosáhnout. Receptů je řada a každý z nás žije svůj individuální život navzdory dobře míněným radám.

Nedávno publikovaná studie vědců z Albertské univerzity v Kanadě staví do stejné roviny uspokojivý sex s partnerem a poměr vykonávaných domácích prací. Pokud si partneři doma pomáhají, pozitivně to ovlivňuje jejich soužití a tím i milostný život. Podle této studie se takové páry odměňují častějším sexem i proto, že ženy nejsou tolik zmáhány domácími pracemi.

Proti tomuto názoru je ale starší studie publikovaná v časopise American Sociological Review. Ta naopak tvrdí, že pokud muži doma vykonávají i typicky ženské činnosti, jako je vaření, praní či mytí nádobí, ženy je podvědomě začnou považovat za svůj inventář a jejich mužská role se vytrácí. Výsledkem je prý menší zájem o sex než u párů, kde mužské a ženské práce jsou jednoznačně odděleny. Kanadská studie na americký výzkum reaguje tím, že v každém národě mohou být určitá specifika, která nedovolují situaci snadno zobecnit. Takže odpověď na otázku, zda se submisivní muži pomáhající v domácnosti dočkají od svých partnerek více sexu, nemůže být jednoznačná. U některých párů to tak může fungovat, u jiných zase muži ztratí svou jedinečnost a jsou za to ženami někdy i nevědomky trestáni citovým ochladnutím a nezájmem o sex.

Přečtěte si
-bello-
26. 12. 2015 • 14:35

Normální chlap ženské pomáhá, protože si ji tím pádem šetří pro sebe P.S. Většinou pro sebe

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.