Kristýnka: Už chci konečně k mamince! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Kristýnka: Už chci konečně k mamince!

Maminka Kristýnky po porodu zavolala na krizový telefon Fondu ohrožených dětí (tel. 776 833 333) a poprosila, aby si miminko odvezli. K nové mamince se Kristýnka dostane snad do konce týdne.
Maminka Kristýnky po porodu zavolala na krizový telefon Fondu ohrožených dětí (tel. 776 833 333) a poprosila, aby si miminko odvezli. K nové mamince se Kristýnka dostane snad do konce týdne. (Aha!: Martin PEKÁREK)

PRAHA – Kristýnka už brzy dostane tátu i mámu! Týdenní miminko, o které se jeho vlastní matka nedokázala postarat, včera lékaři propustili z nemocnice.

Kristýnka zatím musela do Klokánku, zařízení Fondu ohrožených dětí. Už do konce týdne se snad dočká nových rodičů!

Kdyby ale úředníci fungovali přesně tak, jak mají, mohla malá Kristýnka být u nové maminky už dnes! „Úřednice v rozporu s pokynem ministerstva práce a sociálních věcí odmítly neodkladně vytipovat budoucí rodiče děvčátka. Nalezení náhradní maminky a tatínka jsme se proto museli ujmout my,“ uvedla předsedkyně Fondu ohrožených dětí Marie Vodičková s tím, že už podala pražskému primátorovi stížnost na postup pracovnic náhradní rodinné péče magistrátu.Co nejrychlejší nalezení nové mámy je přitom pro celý život malého dítěte zásadní. „Vliv prostředí na vývoj tak malého miminka je velmi důležitý. Potřebuje cítit lásku mámy,“ říká psycholožka Janina Krocková.

Včera se tak Kristýnka ocitla v dočasné »klokánčí« rodině, kterou vedle tety Hany tvoří čtrnáctidenní Dan a dva sourozenci, tříletá Deniska a devítiletý Tomáš.

Z Klokánku by si ji adoptivní rodiče mohli odvést pravděpodobně do konce týdne, až o jejich návrhu rozhodne soud. „Prověřených rodin, které by si takové krásné novorozeně přály, jsou desítky. První rodina, kterou jsme oslovili, souhlasila,“ uvedla Vodičková.

Biologická maminkaKristýnky má několik malých dětí a o další se už nedokáže postarat. Holčičku porodila doma a zavolala do Fondu ohrožených dětí, aby si pracovníci miminko odvezli. „Měla jediné přání, aby její dcera nevyrůstala v ústavu,“ říká Vodičková.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.