Ilona (24) po rakovině mozku. Proč musí být v LDN? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Ilona (24) po rakovině mozku. Proč musí být v LDN?

Ilona v LDN, bez cizí pomoci se neobejde.
Ilona v LDN, bez cizí pomoci se neobejde. (Foto Aha! – Zbyněk Schnapka)

Měla před státnicemi, jezdila na koni a užívala si života. Teď Ilona Vávrová (24) přebývá v klatovské léčebně dlouhodobě nemocných (LDN) a čeká na zázrak. Odumírají jí nervové buňky. Proč je tak mladá holka v léčebně dlouhodobě nemocných?

Nemoc u ní propukla po operaci nádoru v mozku a protonové terapii. Ilonino tělo teď postupně ochrnuje. Své naděje upíná k doktory doporučovanému léku, který jí ale zdravotní pojišťovna odmítla uhradit. Lidé se teď na její léčbu skládají ve sbírce. Situace těžce dolehla ne celou rodinu. „Když jsem se dozvěděl, že má nádor na mozku, dostal jsem mrtvici. Už jsem z toho ale venku,“ říká Ilonin otec Antonín Vávra (49), který po rozvodu dostal dceru do své péče. Teď ale musí chodit do práce, Ilonu alespoň každý večer navštěvuje v léčebně. „To víte, že bych byla raději doma,“ říká Ilona s tím, že potřebuje celodenní péči a sama být doma nemůže.


Život jí zpříjemní LÁSKA
V eldéence nebude Ilona už dlouho. Její přítel Jan Koloros (24) si ji už brzy odveze k sobě do Plzně. Vše se chystá a zařizuje. „Přes den budu ve stacionáři a vždy večer si mě vyzvedne,“ raduje se Ilona. Partner si zaslouží obdiv. „Jiný by se na mě vykašlal a užíval by si života. My jsme spolu už od mých 17 let a mám v něm velikou oporu,“ dodává Ilona.

Můžete Iloně pomoci?
Shání peníze na lék, který jí pojišťovna odmítá zaplatit. Jedna 14denní dávka přijde na 300 až 400 tisíc! Přispět jí můžete na transparentní účet u České spořitelny: 2902729123/0800

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.