Svědek promluvil o životě v sídle Islámského státu: Znásilňování, vraždy, otroctví! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Svědek promluvil o životě v sídle Islámského státu: Znásilňování, vraždy, otroctví!

Dezertéři jsou bez milosti popraveni, týká se to i bojovníků ze zahraničí.
Dezertéři jsou bez milosti popraveni, týká se to i bojovníků ze zahraničí.  (Foto vanityfair.com)

Desítky poprav, znásilňování žen, mučení, všudypřítomný teror a strach. Tak popsal život v sídle Islámského státu Rakka v Sýrii očitý svědek.

Náboženští fanatici ve městě zabíjejí všechny, kdo se jim znelíbí. Oběťmi teroru se už staly desítky lidí. Provinili se tím, že bojovali v řadách Syrské svobodné armády, nebo tím, že byli homosexuálové. V ulicích vládně právo Sharía, ženy musí chodit zcela zahalené, zakázáno je i kouření tabáku.


Na denním pořádku je znásilňování žen. Některé z nich jsou manželky, jiné otrokyně. Ty mladší 45 let mají zakázáno město opustit. „Členové IS jsou posedlí sexem. Někteří mají i tři ženy, a k tomu se snaží ještě získat jako otrokyně ženy z komunity jezídů,“ popsal CNN člen tajné opozice, vystupující jako abú Ibráhím Rakkáví.

Likvidují památky
Fanatici z IS se snaží změnit i vzhled města. Některým sochám urazili hlavy, postavám na reklamách obchodu s oblečením zabarvili obličeje červenou barvou. Na náměstí Na’eem (ráj), kde si dříve dávali rande mladí lidé a hrály si tam děti, byly na bodcích plotu vystaveny hlavy zabitých lidí.

On bojuje, jiní utíkají
Abú Ibráhím Rakkáví, který hrůzy v syrském městě popsal, je bývalým studentem medicíny. Je jedním ze zakladatelů ilegální skupiny s názvem Rakku v tichosti vybíjejí. Za členství v ní mu hrozí smrt. „Přišel jsem o všechno, nemohu chodit do školy, nemám žádnou budoucnost, nic. Nechci se proslavit. Dělám to pro své město, rodinu a nevinné civilisty. Snažíme se Rakku zachránit,“ popsal.

Odejít není možné
Opustit řady bojovníků IS prakticky není možné. Dezertéři jsou bez milosti popraveni, týká se to i bojovníků ze zahraničí. Ti žijí v Rakce zcela odděleně od jejích obyvatel. „Pro některé z nich je to ráj. Dávají jim spoustu peněz, pěkné domy a auta,“ popsal  Rakkáví. Mnozí z cizinců jsou po čase zklamáni, vrátit se domů jim ale bojovníci IS už nedovolí.



Přečtěte si
sugarbitter
26. 11. 2015 • 12:29

my jsme to tady také mohli řešit a nenechat si přerůst přes hlavu morálku, která je ve své podstatě stejně špatná jako ta za minulého režimu, stále totéž....., jen přelakované na jinou barvu, a ta prýská....

-bello-
19. 11. 2015 • 22:08

Je to jejich věc, nedojme mě žádný student medicíny, žádné dítě s kytkou u svíček v Paříži ani utopené na moři ! Arábii jménem Francie bych oplotila železnou oponou, protože něco podobného tam kvasí už dávno.Každý Francouz to mohl desetiletí řešit, ale díval se stranou.

hejhej
19. 11. 2015 • 20:12

Zrůdy ve jménu Alláha, kterých se zastává kráva Merkelová, Šabatová, praštěný Diensbier a dementní K.S..

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.