5 děsivých selhání! Signály, které varovaly před útoky teroristů! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

5 děsivých selhání! Signály, které varovaly před útoky teroristů!

Po teroristech zůstalo v Paříži 129 mrtvol.
Po teroristech zůstalo v Paříži 129 mrtvol. (Foto: EPA, Reuters, ara)

Celý svět oplakává oběti pátečních teroristických útoků v Paříži. Smutek ale střídá vztek – podle některých zdrojů vyšlo najevo, že francouzská policie mohla útokům předejít a 129 obětí masakru nejspíš mohlo být naživu! Bezpečnostní složky prý selhaly hned pětkrát!

Selhání č. 1
Jak mohli střelec Samy Amimour a »bomber« Bilal Hadfi projít kontrolou na stadionu, když oba byli na seznamu hledaných teroristů? Amimour prý dokonce žil několik týdnů s rodinou v Paříži, aniž by se jakkoli skrýval – bez povšimnutí.

Selhání č. 2

Proč francouzské úřady dvakrát ignorovaly varování tureckých policistů týkající se sebevražedného atentátníka Omara Ismaela Mostefaie? V prosinci 2014 a letos v červnu prý byly informovány o jeho napojení na radikální hnutí džihád.


Selhání č. 3
Proč nebrali policisté vážně srpnové varování zajatého člena Islámského státu? Reda Hame přiznal, že ho najal Abdelhamid Abaaoud, aby »zaútočil v koncertní hale a zabil co nejvíce lidí«. Při zatýkání přiznal i to, že mu Abaaoud, který je nejspíš mozkem celého útoku, poradil, že má do Paříže cestovat přes Prahu!

Selhání č. 4

Proč francouzské úřady ignorovaly upozornění z Německa, podle něhož alžírský imigrant před plánovaným útokem varoval?

Selhání č. 5

Jak mohli policisté ignorovat čtvrteční tweety Islámského státu říkající: „Brzy se uvidíme v centru Paříže, když dá bůh,“ doprovázené obrázky výbuchu a ohně?

Přečtěte si
ararat
20. 11. 2015 • 08:57

Aha,děkujeme za informaci,ale my víme a umíme číst,a posloucháme zprávy tlustoprdko

lokii
19. 11. 2015 • 00:46

Jsem moc rada, ze nekdo zminil obeti z letadla - na ty nikdo moc nemysli a nikdo o nich nemluvi.

-bello-
19. 11. 2015 • 00:12

Francie nikdy nic neřeší.Odpovědnost za desetiletí bordelu vlastní vinou zaviněného a neřešeného házela furt na Evropu Na Araby léta brala dotace a pod dozorem Direction générale de la sécurité intérieure nechala netečná k nebezpečí vyrůstat vlastní IS v ghetech, která jim poskytla. Proč bych měla pro poarabštěnou Francii slzet , když ona léta ohrožuje celou Evropu ? Mimochodem, v ruském airbusu zahynulo 224 lidí a to jen za to, že Rusko začalo kosit IS. A debilní Charles Hebdo si z těch obětí dělal srandu!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.