Valí se nová vlna uprchlíků! Evropská unie varuje před katastrofou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Valí se nová vlna uprchlíků! Evropská unie varuje před katastrofou!

Tito uprchlíci měli víc štěstí než posádka přetíženého člunu, který se převrhl na cestě z Turecka na ostrov Lesbos. Utopilo se 14 uprchlíků, z toho polovina byly děti. Turecká pobřežní stráž zachránila 14 lidí včetně těhotné ženy.
Tito uprchlíci měli víc štěstí než posádka přetíženého člunu, který se převrhl na cestě z Turecka na ostrov Lesbos. Utopilo se 14 uprchlíků, z toho polovina byly děti. Turecká pobřežní stráž zachránila 14 lidí včetně těhotné ženy. (Foto: Reuters)

Evropa musí v nadcházejících týdnech počítat se stopadesátitisícovou uprchlickou vlnou! Paradoxně ji umožňuje klidná hladina moře mezi Tureckem a Řeckem.

Právě přívětivé počasí s vysokými teplotami a slabý vítr v oblasti řeckých ostrovů včetně optimistických předpovědí přimějí tisíce uprchlíků, aby se z tureckých táborů vydaly na cestu. Navíc skončila několikadenní stávka personálu řeckých trajektů a do střední Evropy dorazí 25 tisíc lidí z Afriky a Blízkého východu, kteří uvízli na Lesbosu a dalších ostrovech. „Čeká nás zase až 5500 uprchlíků denně,“ uvedl například rakouský policejní mluvčí Jürgen Makowecz. Do konce února by podle prognóz imigračních úředníků EU mohlo dorazit »balkánskou cestou« zmíněných 150 000 běženců.


Vedení Evropské unie varuje v této souvislosti před »katastrofou«. Až uhodí mrazy, nebude pro takové množství lidí, včetně rodin s dětmi, dostatek odpovídajícího ubytování.  „Nemůžeme ty lidi nechat na Balkáně umrznout...“prohlásil Jean Asselborn, ministr zahraničí Lucemburska, které nyní předsedá EU. Znovu varoval před rozpadem EU a Schengenského prostoru kvůli migrační krizi a »nedostatečné solidaritě« některých států. „Já si myslím, že jsme nyní ve velmi, velmi kritické situaci. Máme možná několik měsíců,“ řekl doslova.



Přečtěte si
-bello-
16. 11. 2015 • 12:08

O to všem se dávno desetiletí ví, o tom německém starostovi jsem to četla.Návody kam se dívat a nedívat, nikdy do očí a kam si ve vagonu nejlépe sednout jsem dostala v letáku NY metra. Západ chtěl levné pracovní síly a nepoučen jejich kvalitami ze svých kolonií praktikoval v podstatě desetiletí lehkou formu otrokářství .Sliboval volnost rovnost vzdělání a nabídl jim ghetta a nekvalifikovanou práci , co si budeme povídat , arabská i turecká mentalita je prostě jiná! A tak to zůstane a přibude ghett. Mnohaleté statistiky v Německu ukazují, že jen 40 % je jich zaměstnatelných a vzdělávatelných. 60 % je na podporách.Unie to ví, Merkelová taky! . Logicky vzato Východní blok s tím nemá co společného a nést kolektivní vinu za minulý dějepis těch zemí je blbost, to víme všichni.Nevím , jestli je ta kolektivní vina s nimi podmínkou přijetí do EU Nemyslím si to. Protože pokud ano, pak bych rovným dílem teď hned očekávala, že po Západu naše vláda vznese ( taky zpětně ) požadavek finanční " kvóty " za devastaci Evropy Mnichovem , za Sudety, za ruskou okupaci v r. 1968 ( o které byly včas státy Západu Ruskem informovány a ne že ne !!! včetně US) , protože v Česku šlo taky o lidská práva, která jinak hájily tyto západní státy všude po světě kde byla nafta , diamanty a strategicky vojenská místa ! I když přeháním, tohle se nabízí.Pokud nám nabízejí kvóty a že něco na dotacích ukrojí, pak si myslím, že za ta léta kolonizace vyrabovali západní země víc, než nám nabízí.Ostatně potažmo jsou běženci j e j i c h bývalí občané. My si sem jako bývalé berem zase Ukrajince ze Zakarpatí ( bohužel užv 3. generaci). Jen mě tak napadlo, co by se stalo, kdyby si IS spletl zeměpis a srovnal se zemí ten zkorumpovanej barák v Bruselu

bobosa
13. 11. 2015 • 18:07

Pište to té kraksně na její facebook

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.