Padělatelé dokladů zneužívali údaje lidí a okrádali banky. Milion ležel na koberci! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Padělatelé dokladů zneužívali údaje lidí a okrádali banky. Milion ležel na koberci!

Peníze zabavené při domovních prohlídkách. Na koberci ležel skoro milion korun.
Peníze zabavené při domovních prohlídkách. Na koberci ležel skoro milion korun. (Foto Aha! – Karel Janeček, PČR)

Devětaosmdesátkrát zažádali o úvěr na zfalšované doklady čtyři podvodníci (30 až 40) z Ostravy. Občanky a řidičáky padělali pomocí fotografií a osobních údajů lidí, které vylákali na internetových seznamkách.

Podvodníci na to šli chytře. Na internetu zneužili lidi hledající lásku a mámili z nich fotografie a osobní data. Ty pak použili je na výrobu falešných dokladů. Zvládli občanské i řidičské průkazy. S doklady následně posílali »bílé koně« pro úvěry. Na všechno se přišlo ve chvíli, kdy banky a další věřitelé začali uhánět »dlužníky« s ukradenou identitou o splátky úvěrů, vyplacené podvodníkům. Doklady vyráběl jeden ze čtveřice doma na počítači. Zbylí tři nosili fotografie a osobní data nic netušících lidí z celého Česka. „Uživatelé seznamek doplatili na to, že zveřejňovali osobní data,“ potvrdil kriminalista Petr Pěčonka.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.