Podzimní kúra než nastoupí zima: 3x nej pro vaše vlasy | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Podzimní kúra než nastoupí zima: 3x nej pro vaše vlasy

I o vlasy je třeba pečovat a chránit je před nepříznivými vlivy počasí.
I o vlasy je třeba pečovat a chránit je před nepříznivými vlivy počasí. (Foto: Shuttershock)

Ač je podzim vcelku příznivé a také esteticky krásné období, plískanice, sychravo, mlhy a chladno nás provázejí až do konce. V tomto (ne)-
čase pochopitelně trpí průdušky, dutiny, pleť, ale také vlasy! Jak vylepšit před zimou jejich kondici a energii?

Nebojte se ozdravné kůry… Vlasy si to zaslouží! Doporučuje se hydratace, ovšem pozor, nepoužívejte prostředky se silikony. Dodají vlasům lesk i plnost, ale zabraňují dalším výživným látkám, aby pronikly do struktury vlasu.

Naolejujte je
Ideálnější metodou je použití 100% olejů. Vyzkoušejte arganový či dýňový olej, nebo přírodní šampóny, které je obsahují. Jsou bohaté na vitamin E (podporuje zdraví a kvalitu vlasů, nehtů i kůže) a mají schopnost vlasy chránit, zvláčňovat, vyživovat a obnovovat jejich strukturu. Čisté oleje můžete do vlasů bez starostí aplikovat po každém jejich umytí, protože jsou schopny plnohodnotně zastoupit kondicionéry.

Zastřihněte je
Je dobré vlasům odlehčit v podobě zastřihnutých konečků. V létě se vlasy vinou třepí a střih je pro regeneraci nejlepší.


Oživte je
Dopřejte vlasům šetrný »peeling« v podobě doma vyrobené masky na vlasy, která jim dodá nejen vitamíny a hydrataci, ale také odstraní odumřelé vlasové buňky.

Na výrobu vlasové masky budete potřebovat:
polévkovou lžíci medu (ideálně v bio kvalitě)
250 ml vlažného plnotučného mléka
Mléko s medem jednoduše promíchejte, dokud se med naprosto nerozpustí. Poté vmasírujte po celé délce vlasů - od kořínků směrem ke konečkům a nechte působit 15 minut. Opláchněte vlažnou vodou, umyjte lehkým šamponem, ideálně bez silikonů a sulfátů a nechte vlasy volně uschnout.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.