Komisařka EU Věra Jourová varuje! Našim ženám hrozí chudoba! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Komisařka EU Věra Jourová varuje! Našim ženám hrozí chudoba!

Komisařka Věra Jourová poukazuje na nerovnoměrnost příjmů mezi ženami a muži. Sama je ale z titulu své funkce nejlépe placenou ústavní činitelkou v ČR. Bere třikrát víc než prezident ČR!
Komisařka Věra Jourová poukazuje na nerovnoměrnost příjmů mezi ženami a muži. Sama je ale z titulu své funkce nejlépe placenou ústavní činitelkou v ČR. Bere třikrát víc než prezident ČR! (Foto: ara)

Ženy v Česku finančně doplácejí na to, že se starají o členy rodiny. Naše země je třetí nejhorší zemí EU v rozdílech v odměňování obou pohlaví.

Ženy v ČR vydělávají v průměru o 22 procent méně než muži. Evropský průměrný rozdíl činí 16 procent. Po jednání s českou vládou na to poukázala Věra Jourová. Podle ní propast ve výdělcích dopadá pak na penze a seniorkám mnohem víc než seniorům hrozí ve stáří chudoba. Důvodem nižších ženských výdělků je i péče o členy rodiny a domácnost. Zatímco muž tomu věnuje průměrně devět hodin týdně, žena čtyři hodiny denně.

Přečtěte si
suov
17. 9. 2016 • 06:53

Komisařko, ale tobě ta chudoba nehrozí, že jo?

-bello-
3. 11. 2015 • 11:37

ararat ale chce, jenže ne na takových postech jako máš ty. ( jsi přece na vysokém postu, jak jsi nám v AHA sdělila, ne ?) Živnost v obchodním rejstříku máš: úklidová činnost, bez zaměstnanců , tedy šůruješ sama. a už mi konečně vysvětli, inteligentko igelitko, cos myslela tím moudrem: ".. oni mají jen svůj životní komplex .." Nemáš ty komplex z nevzdělanosti své , kdy mocí mermo chceš zabodovat u inteligentů, ale tam ne a ne se čapnout ? Nech pracovité Čechy na pokoji, kopretino bulváru.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.