Havárii ruského letadla v Egyptě nikdo nepřežil! Minuty hrůzy při strmém pádu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Havárii ruského letadla v Egyptě nikdo nepřežil! Minuty hrůzy při strmém pádu!

Pozůstalí oplakávají oběti tragédie.
Pozůstalí oplakávají oběti tragédie. (Foto: ČTK, Reuters)

Světem otřásla další letecká tragédie – ruské letadlo s 217 turisty na palubě (vč. 17 dětí!) se krátce po vzletu z egyptského letoviska Šarm aš-Šajch zřítilo v centrální části Sinajského poloostrova! Pád střemhlav z výšky přes 10 kilometrů nikdo z pasažérů ani 7 členů posádky nepřežil...

Stačilo pár okamžiků od vzletu z Šarm aš-Šajchu a pilotovi  Airbusu A320 ruské letecké společnosti Kogalymavia  bylo jasné, že něco není v pořádku. „Letadlo hlásilo už během minulého týdne problémy s motory,“ nechali se slyšet lidé z letiště v Šarm aš-Šajchu.

Změna kurzu
Pilot okamžitě nahlásil závadu a zažádal o nouzové přistání v Káhiře. Tam už nedoletěl a stroj, který s 224 lidmi na palubě mířil do Petrohradu, se po 25 minutách strávených ve vzduchu zřítil! Spadl na jih od města El-Aríš. Podle dat z portálu Flightradar24 letoun padal velmi rychle (1850 metrů za minutu) a z radarů zmizel ve výšce 1500 metrů...

Sténání ustalo...
Ačkoliv na místě neštěstí záchranáři zaslechli vedle neustálého drnčení mobilních telefonů taky sténání a dětský pláč, v zázrak doufali marně – nikdo nepřežil! „Vidím tragickou scénu. Mnoho mrtvých na zemi a mnoho těch, kteří zemřeli připoutáni k sedadlům. Letadlo se rozpadlo na dvě části, ocas letadla shořel, větší část narazila do skály,“ popsal z místa důstojník bezpečnostních složek. Těla prý nacházela v okruhu pěti kilometrů, nalezly se i černé skříňky! „Vše nasvědčuje tomu, že šlo o technickou poruchu letadla,“ uvedla televize Russia Today.

Jednou z prvních věcí, kterou egyptské úřady začaly šířit do světa, bylo: „Nic nenasvědčuje tomu, že letoun byl sestřelen!“ A to proto, že k pádu došlo na území Sinaje, kde působí radikálové včetně skupin napojených na Islámský stát. Islamisté zde zabili stovky egyptských vojáků i policistů, na letadla ale nikdy nestříleli. Na rozdíl od Rusů (či Ukrajinců) na takový útok nemají ani výzbroj (raketa země–vzduch).

Autor:  vpa

Přečtěte si
akaska
1. 11. 2015 • 18:05

Bože můj, vy jste ale ubožák !

news
1. 11. 2015 • 16:16

RUSAKU je jak nasrán------tohle nikdo nepocítí:: až na nás čechy jak se sem sero----- pod tlakem... jak rusáci,ukrajinci a celá ta verbeš co chcípahlady...at si zustanou tak kde maj bej nikdo je nechce tak proč se sem talčí.... LENIN to byl pásek ten by je srovnal do lajny..

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.