Česko pro uprchlíky: Země nezaslíbená! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Česko pro uprchlíky: Země nezaslíbená!

Ani zima migranty neodradila, denně jich do Evropy proudí kolem osmi tisíc.
Ani zima migranty neodradila, denně jich do Evropy proudí kolem osmi tisíc. (Foto EPA, ČTK)

Stát se špatnou pověstí! Přesně takové je Česko pro uprchlíky. Kritizují nás za to, ale realita je taková, že běženci už do Česka nemíří ani jako do průchozí země. „Příchod nula,“ tak ministr vnitra Milan Chovanec (45, ČSSD) hrdě ohlásil počet uprchlíků za celou středu.

Ani zima migranty neodradila, denně jich do Evropy proudí kolem osmi tisíc. Ještě v létě se Česko bálo, že jich i k nám může dorazit několik set denně. Jenže běženci se Česku vyhýbají jak čert kříži.

Proč na pranýři
„Ve středu byl po dlouhé době příchod nula. Vždycky to byli tak dva, tři, sedm lidí. Najednou se to zastavilo,“ oznámil ministr Chovanec. Podle něj je to také tím, jak tvrdý postoj Česká republika zaujímá. A paradoxně, jak velkou publicitu tomuto postoji dělá kritika od různých evropských institucí a také od OSN. Třeba Slováci jsou stejně tak přísní a dokonce žalobou napadli kvóty pro uprchlíky, ale takovou kritiku nesklízejí.


Zabloudili na výletě
Podle Chovance jsme na pranýři proto, že část českých politiků prosazuje vstřícnost k uprchlíkům. „Minimálně kolegové Pelikán a Dienstbier náš postoj kritizují. Jejich představa je, že bychom neměli migranty vůbec zadržovat, protože jsou na výletě a omylem přešli státní hranici,“ míní Chovanec.
Jedním dechem ale dodává, že přísný přístup bude pokračovat. „Pouze striktně dodržujeme zákony a právo, rozšířili jsme kontroly na hranicích. Prostě využíváme všechny standardní a legální způsoby, abychom se pro nelegální migranty nestali tranzitní zemí,“ uvedl.

Té zemi se vyhněte
Uprchlíci jsou možná chudí a někteří i zbědovaní válkou, ale informace mají naprosto přesné. Snadno si tak v mobilech třeba na stránkách Welcome to Europe najdou rady pro migranty do Evropy. Většina států tam má zelené zbarvení a souhrn, jakou pomoc nabízí. Česko je ale jako jedna z mála zemí šedivé. Běžencům tak tento portál radí – této zemi se vyhněte, je tu vysoké riziko, že vás chytí a umístí do uzavřeného tábora. A tamtamy fungují mezi běženci dokonale.

Přečtěte si
mandat
1. 11. 2015 • 01:15

Co je to tady za propagandu? Ceska republika se nestara o sve nemocne deti ani o duchodce.Nepodporuje mlade rodiny s detma,ale chce okamzite vyhodit par miliard na cizaky,ktere nikdo nezna a ani se nevi odkud jsou a co jsou zac.Navic islam do Evropa nepatri,staci,ze v zemi parazituji cikani a jeste prijdou azylanti.

zzapp
1. 11. 2015 • 00:10

ano ano, huráááá,...jen prosím, na těch mapách pro ubohé běžence ať CZ ještě ze šedivé barvy změní na černou! Pak zůstane přísun nula...

blastr
31. 10. 2015 • 12:03

Je dobře, že ti chudáci mají datové balíčky ve svých mobilech a přesně vědí, kde najdou ty správné informace. Bohužel ještě nikdo neřekl, co chtějí ti lidé v Evropě dělat? Bez znalosti místní řeči a bez vzdělání (dle něm. úřadů 80% neúplné základní vzdělání) a "dojit" sociální systémy v takovém množství moc dlouho taky nepůjde.

tarrica
31. 10. 2015 • 10:59

Konečně pozitivní zpráva-děkuji ,děkuji za špatnou pověst Česka

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.