Záhada rozjeté soupravy: Systém zastavil všechny vlaky... až na jeden! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Záhada rozjeté soupravy: Systém zastavil všechny vlaky... až na jeden!

Jeden z vykolejených vagónů spadl na kabinu strojvedoucího.
Jeden z vykolejených vagónů spadl na kabinu strojvedoucího. (Foto Aha! – Jana Ulrichová, Drážní inspekce)

Další smrt strojvedoucího! A navíc při nehodě vlaků, kterou si lze jen těžko vysvětlit!  Dva nákladní vlaky se srazily včera před pátou hodinou ranní u Velvět na Teplicku. Nehodu nepřežil muž (65), jehož souprava narazila do vlaku stojícího před ním.

Podle drážní inspekce projel strojvedoucí vlaku s cisternami Unipetrolu stanicí Řehlovice. Jel dál směrem na Úpořiny, i když návěstidlo mu další jízdu zakazovalo. U Velvět narazil do stojící soupravy s prázdnými vagóny na uhlí. O viníkovi nehody tak není pochyb. Záhadou ovšem zůstává, proč nic a nikdo rozjetý vlak nezastavil!


Nezafungoval totiž ani takzvaný generální stop, tedy bezpečnostní systém, který v případě hrozící srážky zastaví vlaky bez zásahu strojvedoucího. „Generální stop byl použit, vlak se ale zastavit nepodařilo,“ potvrdil Martin Drápal, mluvčí drážní inspekce. Podle informací Aha! použil výpravčí generální stop dokonce třikrát. Zastavil všechny vlaky v okolí s výjimkou toho, který následně havaroval. Odklízení poškozených vagonů a zničené lokomotivy potrvá zřejmě až do soboty. Cestující vozí  náhradní autobusy.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.