Lékař nepomohl! Matka tedy porušila zákaz a objevila něco děsivého! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Lékař nepomohl! Matka tedy porušila zákaz a objevila něco děsivého!

Lékaři by chlapce léčili antibiotiky. Přitom stačilo ránu otevřít...
Lékaři by chlapce léčili antibiotiky. Přitom stačilo ránu otevřít... (Foto: AP)

Rachel Franklinová, matka malého Paula z Orange county v Californii objevila něco neuvěřitelného, když se i přes zákaz lékařů pokusila otevřít stále rostoucí ránu na jeho koleni!

Sedmiletý Paul měl na koleni běžnou řeznou ránu, která ale po několika dnech běžnou být přestala. Dorůstala do rozměrů pomeranče, a tak se vzala matka v obavách Paula k lékaři. Ten diagnostikoval stafylokokovou infekci a předepsal chlapci antibiotika. Na stále rostoucí ránu plnou hnisu ale léky nezabíraly, a tak se matka rozhodla situaci řešit po svém. Poté, co se rozhodla hnisající ránu vymáčknout, nevěřila svým očím! S hnisem z rány totiž vypadnul také malý černý předmět. Nejdříve si myslela, že se jedná o nějaký kamínek, ale po bližším prozkoumání zjistila, že v koleni jejího syna se zabydlel šnek!


A jak je možné, že šnek mohl v těchto podmínkách přežít? Jak informuje britský zpravodajský server Daily Mail, šlo o speciální druh hlemýždě zvaný littorina scutulata, který byl objeven teprve před dvěma roky. Tento mořský hlemýžď je velice přizpůsobivý. Bez vody přežije i několik týdnů a přežije v širokém rozpětí teplot a úrovní slanosti, upřesňuje biolog Dan Riskin. A podkožní tkáň lidského těla svým složením odráží podmínky, ve kterých tito plži normálně žijí.



Přečtěte si
antarius
2. 1. 2016 • 22:51

Fuj tak tohle jsem před večeří fakt vědět nemusel

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.