Uspořádali mu Vánoce v říjnu! Byly jeho poslední... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Uspořádali mu Vánoce v říjnu! Byly jeho poslední...

Klučina se dokonce svezl se Santou na jeho saních.
Klučina se dokonce svezl se Santou na jeho saních. (Reuters)

Ač je teprve konec října, v kanadském městečku St. George už oslavili Vánoce. Uspořádali je jen proto, aby si je mohl užít i nevyléčitelně nemocný Evan Leversage (7). Pro klučinu s nádorem mozku to byly poslední Vánoce...

Chlapec bojuje s nádorem, který bohužel nejde odoperovat, už od narození. V posledních dnech se navíc jeho stav i přes četné chemoterapie a ozařování zhoršil a lékaři si nebyli jisti ani tím, zda se dožije letošních Vánoc.


Pro Evana
Evanova máma Nicole proto své příbuzné požádala, aby svátky, které její syn tak miluje, oslavili předčasně. Ti nejen že s nápadem souhlasili, ale ještě ho posunuli o kus dál. Na Facebooku vytvořili stránku »Poslední Vánoce pro Evana ze St. George«, kde poprosili sousedy, aby se k nim přidali.

Přijel i Santa
Efekt byl neuvěřitelný. Snad všichni z necelých tří tisíc obyvatel si nazdobili domy vánočními dekoracemi, dvorek Leversageových zasypali umělým sněhem, uspořádali vánoční průvod, kde se chlapec dokonce svezl se Santa Clausem na jeho saních se sobím spřežením. A Evana pochopitelně zahrnuli mnoha dárky. „Vyrazilo mi to dech. Ta laskavost a souznění lidí jsou neuvěřitelné. Evan byl nadšený,“ vyprávěla pak chlapcova máma.



Autor:  štš

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.