Láska, co tuky přenáší! Obézní Američan jede na kole napříč USA! Vrátí se mu jeho milá? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Láska, co tuky přenáší! Obézní Američan jede na kole napříč USA! Vrátí se mu jeho milá?

Čtyřicetiletý Eric Hites z amerického města Danville ve státě Indiana se jednoho dne ocitl v bodě nula. Svou situaci se rozhodl řešit po svém.
Čtyřicetiletý Eric Hites z amerického města Danville ve státě Indiana se jednoho dne ocitl v bodě nula. Svou situaci se rozhodl řešit po svém. (Foto: ara)

Čtyřicetiletý Eric Hites z amerického města Danville ve státě Indiana se jednoho dne ocitl v bodě nula. Manželka odešla za jiným, ztratil práci a jeho váha dosáhla 240 kilogramů. Podobně jako filmový hrdina Forrest Gump viděl jen jedno řešení: dát se na cestu. Svou cyklojízdou napříč Spojenými státy si získal mnoho příznivců, napsal britský deník The Telegraph.

"Potřeboval jsem vystoupit ze své bezpečné zóny," řekl Hites, který se živil jako poslíček s pizzou nebo pracovník telemarketingu. Bylo prý potřeba, aby "přestal hledat výmluvy". "Pokud jsem chtěl zase žít se svou ženou a být šťastný, pak jsem musel podniknout tuto cestu. Chtěl jsem změnit to, kým jsem se stal, najít sám sebe a stát se lepším člověkem."

Hites není žádný troškař: v plánu má projet z východního pobřeží Spojených států až na západní pobřeží, tedy přibližně 4500 kilometrů. Prostředky na cestu získává prostřednictvím donátorského serveru GoFundMe.

Volba padla na kolo, neboť pěší pouť nepřipadala kvůli Hitesově nadváze v úvahu. Svůj záměr oznámil Hites v březnu na svém blogu Fat Guy Across America, řekl o něm (zprvu skeptické) manželce a zakoupil ojeté kolo v hodnotě 17 dolarů (asi 400 korun). V červnu o jeho otec vysadil u silnice ve městě Famouth na východním pobřeží.

Po prvních asi 650 kilometrech si Hites získal pozornost americké veřejnosti. Rozsáhlou zprávu o jízdě tak minulý týden přinesl například deník The New York Times. Jeho výkon bedlivě sleduje americká liga obézních, která jej pokládá za modelový příklad toho, co se stane, když tlustý muž přehodí nohu přes rám a opře se do toho. Ba co více, Hites se usmířil se svou ženou Angie.

"Plánuji skončit na kalifornském pobřeží", řekl Hites. Na cestě se hodlá zastavit mimo jiné ve Filadelfii, Indianapolisu, Las Vegas, Oklahomě, Pasadeně a Los Angeles. Chce prý toho vidět co nejvíce. "Hodně ale improvizuji, je fajn rozhodovat se podle libosti," dodal.

Nemá ani nouzi o kuriózní historky a zajímavá setkání. Hned první den mu vrány ukradly zásobu sušeného hovězího. "A den nato jsem ztratil dobré boty, které mi vypadly z vozíku za kolem, a během první bouřky mi v noci naskrz prosákl stan. Byla to hrůza," řekl Hites, který po čtyřech měsících v sedle zhubl 30 kilogramů.

Zájem veřejnosti a médií prý budí nejspíš proto, že v jeho příběhu je "láska i zdraví". "Už jsem lehce ujel přes 650 kilometrů. Nejlepší část byla jízda z Central Parku na Times Square (v New Yorku). To bylo opravdu super," vzpomíná Hites, který dříve pracoval na částečný úvazek jako DJ, ale z bezpečnostních důvodů při jízdě žádnou hudbu neposlouchá. Právě v New Yorku se Hitesově cestě věnovalo hned několik deníků a televizí.

Hites rovněž získal smlouvu na knihu a na ni zálohu, kterou prý použije na financování jízdy. "Lidé si myslí, že to dělám kvůli slávě. To ale byla náhoda, opravdu".

Autor:  ČTK,mel

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.