Uprchlická krize v Evropě: Slouží Putinovi, nebo USA? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Uprchlická krize v Evropě: Slouží Putinovi, nebo USA?

Opravdu vozí do uprchlíky do Evropy ruský prezident?
Opravdu vozí do uprchlíky do Evropy ruský prezident? (Foto: Robert Klejch, koláž Aha!)

S Putinem za hranice všední Afriky aneb... Ruský prezident vozí uprchlíky autobusy do západní Evropy! S touto informací přišel ministr obrany Martin Stropnický (58, ANO). Údajně mu ji prozradil jeho maďarský protějšek István Simicskó (53). Jenže ten to včera popřel...

„Od maďarského ministra obrany mám informaci, kterou nemohu stoprocentně potvrdit, ale nemám důvod jí nevěřit, že na území Balkánu byly v nemalém množství přistaveny autobusy. Nikdo neví, odkud se tam vzaly, ale dost pravděpodobně byly financovány Ruskem. Posun lidí k té vytoužené schengenské hranici se odehrával i tímto způsobem,“ nechal se slyšet Stropnický. Ačkoliv to nemůže dokázat, podle něj se Rusové takovou akcí snaží destabilizovat Evropskou unii.

Někdo tu kecá
Zmíněné výroky Martina Stropnického otiskla řada maďarských médií a v zemi to způsobilo pozdvižení. Maďarský ministr obrany István Simicskó pro maďarský zpravodajský server index.hu v zápětí popřel, že by něco podobného svému českému kolegovi sdělil. Pro Aha!  se ministr Stropnický vyjádřil už opatrněji: „Informací a dezinformací je kolem vlny uprchlíků mnoho,“ napsal. Za podstatné nyní považuje to, že našim maďarským spojencům vysíláme vojenskou pomoc. „To je to, co je důležité,“ pravil, aniž by rozvedl, který z ministrů tedy lže.

Kreml: Podivná slova
Ruský prezidentský mluvčí Dmitrij Peskov včera pro ruskou agenturu TASS označil Stropnického tvrzení za nepodložená. „Pokud taková slova skutečně padla, jsou přinejmenším podivná,“ konstatoval tiskový tajemník Vladimira Putina.

Přečtěte si
anka
27. 1. 2016 • 17:43

Evropa s USA uzce spolupracuje po vsech strankach, Putinova propaganda hlasi nenavist USA a hlasi nenavist Evrope. Rusko je ekonomicky zaostale, misto aby se to Putin snazil napravit - tak mu vadi, kdyz mu EU nebo USA placnou pres prsty a zuri jako krecek. Putin by mohl udelat pro Rusko mnoho - zvednou zivotni uroven rusu, zvednout ekonomickou uroven zeme.......

anka
27. 1. 2016 • 17:37

Asad? Kvuli tomu to tam vsechno zacalo....Asad patri do kriminalu.

ja01
14. 10. 2015 • 21:46

Ano čtete dobře (teda pokud nepoužíváte nějakou čtečku ). Aktuální a ještě horší stav je cílem, konkurencí by byla právě ta fungující a prosperující Evropa. Proto se je velmi pravděpodobné, že se děje to, co se děje.

ivoadler
14. 10. 2015 • 11:01

Stropnický si u mně šplhnul tím, že připustil, že součástí mírového řešení v Sýrii by měl být i Asad. Dneska už to uznává většina. Ale s tímhle výrokem si to u mně zase pohnojil. A to má být podle Babiše kandidát na prezidenta!

-bello-
14. 10. 2015 • 01:16

ja01 slyším dobře ? Fungující a prosperující Evropa? Zadlužené Německo, Stávkující zarabizovaná chudIČKÁ Francie, totálně odepsané Řecko, na chvostu EU prodělečné Španělsko, Portugalsko, ven z EU cukající se Anglie S haldou tvrdě vybojovaných výjimek , Belgie, kde je 50 % migrantů a začíná být nesvébytná , SOUDÍCÍ SE Slovensko.. atd a nyní miliony starých a nových Arabů co jsou evropskými otesánky a řvou od ránaq do večera matko Angelo nakrm mě , jo to je fungující a prsperující Evrop.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.