Záhada! Mužům dorůstá penis jako ještěrkám ocas! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Záhada! Mužům dorůstá penis jako ještěrkám ocas!

Chlapci až do puberty vypadají jako dívky
Chlapci až do puberty vypadají jako dívky (Foto: ara)

Narodí se jako dívky, ale v pubertě jim vyraší z ohanbí funkční pyj, takže se z nich stanou skuteční muži. Řeč je o tzv. guevedoces, chlapcích z Dominikánské republiky, kteří bývají až do dvanácti mylně považováni za dívky.

Jde o zvláštní genetickou mutaci, kterou způsobuje nedostatek jednoho enzymu během těhotenství matky. Guevedoces se rodí na karibském ostrově  Hispaniola a popsáni jsou též na ostrově Papua v Nové Guinei. Tam je říkají turnins, neboli ti, kteří čekají, až se stanou muži. Zatímco v Karibiku tyto mutanty přijímají bez problémů, i když si ponechají původní dívčí jméno, tak na Papue je odmítají a často zesměšňují pro jejich odlišnost.

Guevedoces - kluci, kterým pyj doroste až ve dvanácti
Pohlavní proměnu dívek v muže odstartuje až vyšší hladina testosteronu v pubertě. Z genitálií, které připomínají vaginu, vyroste pyj a posléze sestoupí i varlata. Současně s tím zmohutní svalstvo a zesílí hrudník. Tato vzácná mutace připadá na jednoho z devadesáti chlapců na ostrově a pro místní to není žádná rarita. Guevedoces se poznají v dětství jen tím, že si neradi hrají s panenkami a raději provozují klučičí sporty. Po plném dozrání v muže jsou schopni normálního sexuálního života a žení se stejně jako jejich vrstevníci.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.