Zázrak! 16-měsíční chlapeček si zlomil vaz: Jeho léčba bude ještě dlouhá! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Zázrak! 16-měsíční chlapeček si zlomil vaz: Jeho léčba bude ještě dlouhá!

Malého Jaxona čeká dlouhodobá léčba...
Malého Jaxona čeká dlouhodobá léčba... (Foto: ara)

Drátěnou „svatozář“ bude jako nechtěnou ozdobu nosit ještě několik měsíců 16-měsíční Jaxon z Brisbane v Austrálii. Chlapec, kterému nedávali po vážně autonehodě moc šancí na přežití, natož že bude ještě někdy chodit, se po zákroku renomovaného chirurga zázračně léčí!

K tragické autonehodě došlo na dálnici z Brisbane do Queenslandu, kam stěhovala 30-letá Rylea Taylor svou rodinu. V autě s ní cestovaly i její dvě malé děti, 16-měsíční Jaxon a 9-letá Shayne. Cesta po dálnici byla bezproblémová až do okamžiku, kdy se před nimi objevilo auto, které okolní prostor nejdříve zakrylo kouřem a poté začalo hořet. Vzhledem k vysoké rychlosti na dálnici se autonehodě nedalo vyhnout. Nehodu způsobilo nejen auto jedoucí před mladou řidičkou, ale také hlavně trojice teenagerů, která do mladé rodiny bezohledně nabourala.

Krvácející děti matka rychle vyndala z auta, což se jí ale v případě malého Jaxona krutě vymstilo! Už když ho vynášela ven, cítila, že má poškozenou páteř. To se po hospitalizaci v nemocnici následně potvrdilo. Chlapec měl ale obrovské štěstí, že se dostal do péče uznávaného lékaře, Dr. Askina. Ten byl zpočátku ke stavu malého chlapce velmi skeptický. Několikahodinová operace krční páteře ale dopadla velice dobře. K jejímu zpevnění museli malému Jaxonovi nasadit tzv. svatozář, kterou bude muset chlapec nosit několik měsíců, aby páteř dobře srostla. Zatím je všechno na dobré cestě a vypadá to, že chlapec bude v pořádku a bude dokonce i chodit. Chce to ale ještě hodně trpělivosti.

To, co teď mladou maminku kromě nahnutého zdraví vlastních dětí trápí, je to, že tři teenageři, kteří nehodu způsobili, dostali pouze pokutu! Proto se podle deníku Daily Mail nyní prostřednictvím petice snaží bojovat za změnu zákonů, která by měla na bezohledné řidiče větší dopad!



Přečtěte si
-bello-
21. 10. 2015 • 14:12

Takovou operaci ze svého pojištění přece nemůže zaplatit

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.