Zločinec a někdejší král podsvětí David Berdych: Konec svobody! Oženil se s kosmetičkou... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Zločinec a někdejší král podsvětí David Berdych: Konec svobody! Oženil se s kosmetičkou...

David Berdych si na Libeňském zámečku vzal Marii Královcovou.
David Berdych si na Libeňském zámečku vzal Marii Královcovou. (Foto Aha! – Zbyněk Pecák, Ladislav Křivan)

Původně si za únosy a loupeže měl odsedět patnáct let, v červnu byl ale David Berdych (42) o čtyři roky dříve propuštěn z kriminálu.  Teď  zase o svobodu přišel. Včera v půl jedenácté se oženil!

Berdych, který patřil mezi nejobávanější české zločince, si vzal za manželku mistrovou v oboru kosmetička Marii Královcovou, která na něj celou tu dobu čekala. Dvojice si »ano« řekla v Praze na Libeňském zámečku. O nějakou velkolepou svatbu ale nešlo. Na obřad přišlo asi pětadvacet hostů a stihnul se za dvacet minut. Dvojice pak párkrát zapózovala v přilehlém parku fotografovi, a nakonec se všichni odebrali do hotelu Troja v Kobylisích,  poblíž kterého propuštěný bydlí v družstevním bytě.


Berdych byl jedním z vůdců gangu, který  po něm i získal jméno – Berdychův gang.  Skupina, ve které bylo zapleteno asi 50 lidí, unášela od poloviny devadesátých let až do roku 2002 bohaté podnikatele, ze kterých pod tlakem vymámila asi 100 milionů (částka je nejspíš vyšší, to se ale neporokázalo). Spolupracovala i se zkorumpovanými policisty. Podle příběhu gangu byl natočen i seriál Expozitura.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.