Malý Angelito z Peru: Nemá nosánek, ale jen dvě nozdry! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Malý Angelito z Peru: Nemá nosánek, ale jen dvě nozdry!

Angelito se narodil bez nosu, má jen nozdry.  Patauův syndrom je genetické onemocnění, které se vyskytuje u jednoho dítěte na 25 tisíc porodů.
Angelito se narodil bez nosu, má jen nozdry. Patauův syndrom je genetické onemocnění, které se vyskytuje u jednoho dítěte na 25 tisíc porodů. (Foto: ara)

Malý Peruánec dostal od rodičů jméno Angelito, což znamená Andílek, ale zatím to zní spíš jako výsměch. Klučina se totiž narodil se vzácným postižením – místo nosu má na obličeji jen dvě nozdry, které vypadají jako dvě malé trubičky.

Lékaři tvrdí, že jde o vzácnou genetickou chybu, známou jako Patauův syndrom. Maminka Lorena Rodriguez Zavaleta (20), která 24 hodin bdí o lůžka svého synáčka, už je klidnější, než byla bezprostředně po porodu. Angelito totiž může normálně dýchat a lékaři jí slíbili, že jednou bude díky nepříliš složité plastické operaci vypadat jako každé jiné dítě.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.