Extremní skokan se zabil přímo před diváky! Co se mu stalo osudným? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Extremní skokan se zabil přímo před diváky! Co se mu stalo osudným?

Erik Roner
Erik Roner (Foto: ara)

Propagátor extrémních sportů známý z televize MTV Erik Roner v pondělí nepřežil exhibiční seskok padákem v severní Kalifornii. Podle místní policie se mu v poslední fázi seskoku stal osudným náraz do stromu. Vyšetřovatelé nyní podle agentury AP řeší, zda byla příčinou neštěstí lidská chyba či selhání techniky.

Devětatřicetiletý Roner byl členem skupiny parašutistů, která prováděla seskok pro diváky během zahájení golfového turnaje na hřišti v kalifornském Squaw Valley. Těsně před plánovaným doskokem se však jeho padák zamotal do stromu a Roner zůstal viset vysoko nad zemí. Podle policie byl na místě mrtev.

Roner byl širšímu publiku znám díky show televize MTV Nitro Circus, v níž účinkuje řada hvězd extrémních sportů v čele s freestyle motokrosařem Travisem Pastranou. Byl také moderátorem pořadu Locals na sportovním kanále Outside Television.

Ronerova smrt je dalším letošním tragickým skonem člena komunity extrémních skokanů. V květnu zemřel v Yosemitském národním parku v Kalifornii známý volnolezec a propagátor base jumpingu Dean Potter, který nepřežil pokus o seskok ze skalního výběžku Taft Point v nadmořské výšce 2300 metrů.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.