Opít se bez alkoholu není umění, ale nemoc! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Opít se bez alkoholu není umění, ale nemoc!

Tzv. syndromem vlastního pivovaru trpí 35-letý Nick z New Yorku. Jeho rodina ho podezřívala z alkoholismu. (Ilustrační foto)
Tzv. syndromem vlastního pivovaru trpí 35-letý Nick z New Yorku. Jeho rodina ho podezřívala z alkoholismu. (Ilustrační foto) (Profimedia.cz)

Obvinit někoho z alkoholismu je jednoduché. Zejména když toho dotyčného vidíme téměř permanentně v podnapilém stavu. To byl případ Nick Hesse z New Yorku. Jeho rodina ho skrze jeho údajnou závislost na alkoholu skoro odepsala. Ukázalo se ale, že pravda je někde jinde!

Nickova rodina byla zoufalá. Už téměř ztráceli naději a chtěli posílat Nicka do protialkoholní léčebny. Také se nebylo co divit, tento pětatřicetiletý Američan v podstatě denně před svou rodinou vrávoral a blábolil, zkrátka typické manýry alkoholiků.

Přítrž podezření ale učinilo až zjištění, že Nick trpí velice vzácným auto-brewery syndromem, jak uvedly EuroZprávy.cz. Organismus postižený tímto syndromem totiž mění všechny strávené sacharidy na alkohol. Není proto divu, že se Nick choval „opile“, když snědl např. brambory nebo nějaké jiné jídlo, které sacharidy obsahuje. Léky a přísná dieta, to je nyní pro Nicka jediná pomoc.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.