Útok smrtelně jedovaté zmije turecké: Kousla chovatele do prstu! Protijed byl vzdálen 300 kilometrů! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Útok smrtelně jedovaté zmije turecké: Kousla chovatele do prstu! Protijed byl vzdálen 300 kilometrů!

Fotografie
Fotografie (internal)

Chovatel z Frýdecko-Místecka měl štěstí v neštěstí. Když ho v neděli kousla extrémně jedovatá zmije turecká, museli ho pro spásný protijed transportovat 300 km vrtulníkem až do Prahy. Cestu přežil a nyní už je mimo ohrožení života.

Chovatel nebezpečného hada krmil jako obvykle. Tentokrát však nedával dobrý pozor a plaz ho uštkl do prstu na ruce. „Postižený byl při vědomí, se záchranáři komunikoval, vzhledem k toxicitě jedu však byl v ohrožení života,“ uvedl Lukáš Humpl z moravskoslezské záchranky.


V ostravské nemocnici nemohli milovníkovi hadů pomoci. Muž potřeboval sérum, které je k dispozici pouze v Toxinologickém centru Všeobecné fakultní nemocnice v Praze. „Naše zařízení se specializuje na otravy. Pacienta jsme dokázali stabilizovat. Už není v ohrožení života. V místě uštknutí přetrvává otok, který bude muset být asi odstraněn operačně,“ vysvětlil mluvčí nemocnice Filip Brož s tím, že zákrok provedou lékaři ve Frýdku-Místku, kam pacienta včera odeslali.

Autor:  ryc

Přečtěte si
akaska
23. 9. 2015 • 10:50

Proč zakázat, ať si dělá kdo chce co chce, ale za svý. Ona taková faktura za vrtulník a lékařskou péči má taky něco do sebe, jen ji poslat !!! Ať založí fond a tam se budou tyto peníze schraňovat, a budou se používat na placené operace dĕtí.

ivoadler
23. 9. 2015 • 10:17

Já bych to po bolševicku zakázal: žádní jedovatí hadi ani šelmy se chovat nebudou. Event. bych zákaz rozšířil o jedovaté pavouky a hady škrtiče.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.