Výbuch ve vlašimské zbrojovce: Pod sutinami zůstali tři lidé! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Výbuch ve vlašimské zbrojovce: Pod sutinami zůstali tři lidé!

Fotografie
Fotografie (internal)

Ohlušující výbuch otřásl včera odpoledne zbrojovkou Sellier & Bellot ve Vlašimi na Benešovsku. Rozmetal sklad střelného prachu. V troskách zůstali tři zaměstnanci. Nikdo zatím neví, jestli přežili!

Podle informací Aha! explodovala tzv. prachárna, kde se míchá střelný prach. K explozi došlo ve chvíli, kdy zaměstnanec přenášel v kelímku třaskavinu z výroby do meziskladu. Třaskavinou byl trinitroresorciát – poloprodukt, který slouží k dalšímu zpracování střelného prachu.


Na místo okamžitě vyjeli záchranáři, k bezprostřednímu místu výbuchu se ale nedostali. Hasiči okolí skladu uzavřeli a do nebezpečné zóny nikoho nepustili. V areálu firmy čekal na případný převoz zraněných vrtulník. Ten ale v podvečer odletěl prázdný. „Byl ukončen prvotní průzkum místa a nyní bude proveden průzkum za pomoci vrtulníku a pak teprve přijde na řadu další pyrotechnický průzkum pomocí robota, eventuálně pyrotechnika ve speciálním obleku. To může trvat až do úterního rána,“ potvrdila včera v podvečer policejní mluvčí Eva Stulíková.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.