Bohumil Janouch (52): Zabil tři lidi a vyvázl s podmínkou! A dalšího připravil o práci | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Bohumil Janouch (52): Zabil tři lidi a vyvázl s podmínkou! A dalšího připravil o práci

Bohumil Janouch (52)
Bohumil Janouch (52) (Foto Aha!: Jana Ulrichová, HZS)

Do protisměru přímo pod kamion vjel loni v dubnu u Lubence na Lounsku hotelový řidič Bohumil Janouch (52). Tři ruští klienti (†53, †54 a †57), které vezl mikrobusem z pražského letiště do Karlových Varů, při nehodě zemřeli.

Soud za to Janoucha potrestal podmínkou.Bohumil Janouch, kterého zřejmě přemohl mikrospánek, přiznal, že nehodu zavinil. „Myslím si, že jsem to zavinil já v důsledku mikrospánku,“ řekl. Na to, jak k ní došlo, si prý ale nevzpomíná.

Zato řidič kamionu Jaroslav V. (59), do jehož kabiny mikrobus vlétl, ji má dosud v živé paměti. „Zdálo se mi, že nejel nijak rychle. Objevil se na horizontu, zatáčku ještě projel, a pak byl najednou v protisměru. Letěl vzduchem přímo proti mé kabině,“ uvedl. „Utrpěl jsem šok. Psycholožka mi řízení zakázala, od té doby jsem bez práce,“ popsal, jak ho nehoda už zřejmě navždy poznamenala. Život zničila i dvěma ruským rodinám, na místě zemřel jeden manželský pár, z druhého přežil jen manžel (58). „Omlouvám se,“ opakoval Janouch a uvedl, že se chce s pozůstalými setkat a požádat je o prominutí.

Soudkyně mu s ohledem na jeho dosavadní bezúhonnost vyměřila podmínku. Papíry má od roku 1980 a nikdy neměl nehodu ani neudělal žádný přestupek. Čtyři roky také nesmí řídit. Janouch trest přijal, rozsudek je proto pravomocný.

Mikrospánek? Řidič nebrzdí...
„Dopravní nehody způsobené unavenými řidiči patří k těm nejtragičtějším. U unavených řidičů je větší pravděpodobnost, že způsobí závažnou dopravní nehodu, protože v případě ospalosti nebo usnutí za volantem obvykle před nárazem nebrzdí ani se nevyhnou překážce,“ uvedl Martin Farář z Besipu. Nejčastěji na řidiče mikrospánek přichází mezi 2. a 6. hodinou ráno a 14. a 16. hodinou odpoledne.

Při nehodě zemřeli tři hosté z Ruska.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.