Poprvé otevřeně! Zpověď ženy polité kyselinou! Ucho mi teklo po tváři... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Poprvé otevřeně! Zpověď ženy polité kyselinou! Ucho mi teklo po tváři...

Adele Bellis při své televizní zpovědi.
Adele Bellis při své televizní zpovědi. (Foto: Profimedia.cz)

Následky útoku si s sebou ponese po celý život. Až teď se odvážila poprvé veřejně promluvit o tom, jak ji na zastávce autobusu chrstnul pro ni neznámý muž do obličeje kyselinu. „Cítila jsem, jak se mi rozpouští ucho,“ uvedla Britka Adele Bellis (23).

„Spatřila jsem muže v bundě a šátkem přes obličej, jak se ke mně přibližuje. Podíval se mi do očí a prošel kolem mě. Pak se vrátil a ze strany na mě chrstnul tu kyselinu,“ popsala událost z 14. srpna loňského roku na autobusové zastávce v Lowestoftu. „Okamžitě to začalo hrozně pálit ze strany od ucha, cítila jsem žár i na obličeji. Pak jsme doslova cítila, že se mi ucho rozpouští! Vyloženě jsme věděla, že už tam není. Sekundu nato jsem přestala slyšet. Pořád jsem řvala na ostatní lidi: Nemám ucho! Ale neslyšela jsem už, co mi odpovídali. Jenom mě chlácholili, ale já věděla, že je to hodně zlé,“ řekla Adele v britské televizi.

Policie poměrně brzy zjistila, že útok zosnoval její bývalý a chorobně žárlivý přítel Anthony Riley (26). Ten byl tak zbabělý, že si na špinavou práci najal za v přepočtu 20 tisíc korun drogově závislého bezdomovce Jasona Harrisona (27)! Původně se dokonce pokoušel přesvědčit Harrisona, aby se vloupal Adele do bytu a tam ji ubodal! Riley a Harrison byli shledáni vinnými a budou odsouzeni koncem září. Hrozí jim až 35 let za mřížemi.

Přišla o 50 % sluchu
Adele se alespoň částečně podařilo instinktivním otočením hlavy útoku vyhnout. Kapalina nezasáhla oči, ale stihla poleptat ucho a část kůže na temeni. Přišla tak o 50 % sluchu a velkou část vlasů. Je však vděčná, že je vůbec naživu.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.