Věrnost až za hrob: Pes hlídal mrtvého páníčka! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Věrnost až za hrob: Pes hlídal mrtvého páníčka!

Pes hlídal svého mrtvého pána a nechtěl k tělu nikoho pustit.
Pes hlídal svého mrtvého pána a nechtěl k tělu nikoho pustit. (Foto Aha! – Zbyněk Schnapka)

Seděl u mrtvoly, hlídal a nikoho nechtěl k tělu pustit. Až za hrob zůstal věrný svému pánovi (†65) stafbull (5) na Tachovsku.

Když lidé v Chodové Plané dlouho neviděli vycházet z domu souseda, zburcovali policisty. Ti našli na půdě mrtvého muže. Jeho bezvládné tělo leželo na zemi a u něj seděl a hlídal jeho věrný pes. Ke svému pánovi nechtěl nikoho pustit.

„Štěkal a vrčel na nás. Nezbývalo nic jiného. Musel jsem ho uspat narkotizační střelou z pušky,“ říká zvířecí záchranář Karel Bobál. Příbuzní mrtvého se hafana báli a vzít si ho nechtěli. Věrný pes tak skončil v záchranné stanici ve Studánce u Tachova. I když majitel psa byl podivín, v domě hromadil různé věci a harampádí a pes nežil zrovna v dobrých podmínkách, na svého pána nemůže zapomenout. „Ze začátku vyl, jak se mu stýskalo. Teď už se zklidnil, ale pořád má moc smutné oči. Je to hravý, milý a nekonfliktní pes. Určitě by byl rád, kdyby si ho někdo vzal a měl ho ještě rád,“ dodává Bobál.

Chcete ho?
Chtěli byste dát nešťastnému hafanovi domov? Volejte na: 608 154 180.

Přečtěte si
0707
14. 9. 2015 • 11:17

" Kdo nikdy neměl psa, ten neví, co je to milovat a být milován!" Arthur Schopenhauer

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.