Michal B. (20) po telefonu vydíral Terezu (17): Přijeď, nebo ti zabiju bratra! A pak ji znásilnil... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Michal B. (20) po telefonu vydíral Terezu (17): Přijeď, nebo ti zabiju bratra! A pak ji znásilnil...

Tereza byla prý Michalovou první velkou láskou. Soud včera Michala B. poslal do vazby.
Tereza byla prý Michalovou první velkou láskou. Soud včera Michala B. poslal do vazby. (Foto Aha!: Jana Ulrichová a Facebook)

Obrovská nenávist zřejmě poháněla Michala B. (20) z Klášterce nad Ohří, který je stíhán za znásilnění své bývalé milé Terezy (17) a za pokus o vraždu jejího bratra (13). Soud ho včera poslal do vazby.

Aha! se podařilo zjistit další šokující detaily jeho zvráceného činu. Michalovi rodiče tvrdili, že dívku velmi miloval. Žili u nich v bytě v Klášterci téměř půldruhého roku, pak se spolu přestěhovali do Chomutova. Rozešli se v červenci kvůli údajné dívčině nevěře. Michal to zřejmě psychicky nezvládl. Toto pondělí vtrhl do bytu, kde Tereza žila, a zaútočil na jejího bratra (13). Škrtil ho takovou silou, že chlapec byl už na pokraji smrti. Zároveň při tom telefonoval Tereze a křičel, ať okamžitě přijde, jinak jejího bratra zabije. Dívku, která ho poslechla a přiběhla, vzápětí brutálně znásilnil.

Její bratr přežil jen zázrakem. Policisté po něm dva dny pátrali, protože prý prohlásil, že je mu už všechno jedno, že se jde oběsit. Nakonec se jim sám přihlásil. Teď už je ve vazbě. Za pokus o vraždu dítěte a znásilnění mladistvé dívky mu hrozí až 20 let vězení nebo i výjimečný trest.

Z vazby neuteče
O dalším osudu Michala B. včera rozhodoval Okresní soud v Ústí nad Labem, jednání trvalo dvě hodiny. „Soud vyhověl mému návrhu a obviněného vzal do vazby,“ uvedl pak státní zástupce Vladimír Jan. Podle něj je důvodná obava, že by mohl uprchnout nebo se skrývat, ovlivňovat svědky, nebo v trestné činnosti dokonce pokračovat.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.