Svět se vymaloval ze smutku aneb Umělci pláčou nad Aylanem: Spi sladce andílku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Svět se vymaloval ze smutku aneb Umělci pláčou nad Aylanem: Spi sladce andílku!

Na spoustě maleb je chlapeček znázorněn jako malý andílek.
Na spoustě maleb je chlapeček znázorněn jako malý andílek. (Foto: Reuters, Twitter, ara)

Bezvládné dětské tělíčko na turecké pláži, nad ním se sklání četník. Ze smrti syrského uprchlíka Aylana Kurdiho (†3), který se marně snažil dostat na řecký Kos, je zděšen celý svět. A umělci se se žalem vyrovnávají po svém.

Sociální sítě doslova zahlcují malbami znázorňujícími malého Aylana tak, jak ho vyplavilo moře. Z nákresů je cítit smutek a beznaděj. Na spoustě maleb je pak chlapeček znázorněn jako malý andílek. Na jiných zase drží malou papírovou loď. Tolik smutku v malbách, to se jen tak nevidí. Chlapcův osud zasáhl obyčejné lidi, politiky a zavřel chřtány i odpůrcům uprchlíků. Chlapec v moři utonul po převrácení lodě i se svým starším bratrem Galipem (†5) a matkou Rehan (†35). Stali se dalšími oběťmi nelítostných převaděčů, kteří při plavbě na moři nedokázali zajistit jejich bezpečí.



Přečtěte si
goldsteinicik
6. 9. 2015 • 07:47

Normálně žít? Podle svého-muslimského nebo našeho? Za a) je správně. Nemá smysl ti něco vyvracet, zřejmě ti jejich naturel vyhovuje...pak táhni za nimi. První co bude, že vyfasuješ nějakou slušivou pokrývku hlavy, alespoň ti ochrání to vakuum v ní!

-bello-
6. 9. 2015 • 00:42

anka anko, prosím tě, buď ten problém sleduj a čti a věnuj se mu, anebo sklapni, protože o životy NAŠE tady jde. A to ani ne za 1, generaci, protože sem tahají už děti.Při první vlně nespokojenosti z jejich strany se dočkáš masakru mnohem dřív.Koukni na Francii .I když , já myslím, ty nevíš nic ...... Pokud jsi nekonvertovala k islámu, pak můžeš být leda sluníčkář nebo ( sorry) naprostý dement!!! Hm, podle žvástu o Zemanovi jsi Šláfnbergova slunečná trapárna kavárna

kraken.666
6. 9. 2015 • 00:26

tebe by měl už taky někdo napálit ty paznechte z beladonský krávy ! Jak se ti žije s tím h.ov.n.e.m co máš místo mozku ?

kraken.666
6. 9. 2015 • 00:18

chcanka ..ty se probuď a přijď jim zahrát na ty tvoje bubínky a rozdávat kulichy ty dobroSERKO

anka
5. 9. 2015 • 23:16

prestante cist pohadky a probudte te se.....prezident vam prodava zemi pod nohama a vy se bojite par stovek lidi, co nejchteji nic jineho nez normalne zit, pracovat a posilat deti do skol...

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.