Kterou českou legendu koupili Číňané? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Kterou českou legendu koupili Číňané?

Fotbalovou Slavii koupili Číňané.
Fotbalovou Slavii koupili Číňané. (Foto: ara)

Kdo by to řekl, nejstarší český fotbalový klub Slavia už nepatří Čechům! Legendu pražského fotbalu koupila čínská společnost CEFC China Energy Company Limited, podle deníku Neovlivní.cz mají vlastnit 60 procent klubu.

Dosavadním vlastníkem klubu, za který hrál např. František Plánička, Josef Bican nebo Vladimír Šmicer, byl bývalý ministr dopravy za ODS Aleš Řebíček. Ten Slavii koupil v roce 2011 s dobrým úmyslem dostat klub z neutěšené finanční situace.  To se mu ovšem nepodařilo.

Zbylých 40 procent klubu připadlo spolumajiteli letecké společnosti Travel Service Jiřímu Šimáněmu, to potvrdil prezident česko-čínské obchodní komory Jaroslav Tvrdík.

Dalším velkým obchodem skupiny CEFC je její vstup do společnosti Travel Service. Tuto informaci Jiří Šimáně nepotvrdil, ale ani nevyvrátil. „Mohu se vyjádřit pouze k něčemu, co je černé na bílém a je podepsáno. To není tento případ,“ vyjádřil se podnikatel Lidovým novinám.

 

 

 

 

 

 

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.