Dva vlaky narvané migranty: Za noc přijelo 214 běženců! Kolik jich dorazí teď? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Dva vlaky narvané migranty: Za noc přijelo 214 běženců! Kolik jich dorazí teď?

V poslední vlně uprchlíků dorazilo do Česka i hodně dětí.
V poslední vlně uprchlíků dorazilo do Česka i hodně dětí. (Foto Aha!: Jiří Nováček, ČTK)

Jediná noc, dva mezinárodní rychlíky… Na nádraží v Břeclavi po pondělní půlnoci dorazilo rekordních 214 migrantů. Vlna 5000 běženců mířících z Makedonie na Západ tak už zčásti dorazila i do Česka.

Zadržených je více než za celý minulý týden dohromady. „Osmatřicet z nich cestovalo spojem z Vídně do Berlína a další, historicky nejpočetnější skupina o 176 cizincích, byla zajištěna v expresu Metropol z Budapešti do Berlína,“ řekla mluvčí cizinecké policie Kateřina Rendlová s tím, že většinou se jednalo o Syřany.

Těhotné ženy
Úplně poprvé je ve skupině hodně žen – 38, mnoho z nich je těhotných, a 61 dětí. Obvykle hranice překonávali ve většině chlapi, těch bylo tentokrát 115. „Nikdo ze zadržených navíc neměl povolení ke vstupu na naše území. To je důvod, proč jsme je zadrželi. Postupujeme v souladu se zákonem bez ohledu na to, jak postupují jiné země,“ dodala Rendlová.

Kolik jich dorazí teď?
Policie nepředpokládá, že by do Česka v těchto dnech dorazila další velká skupina běženců.

Autor:  jn, ČTK

Přečtěte si
hejhej
3. 9. 2015 • 13:27

Uprchlíci bez dokladů evidentně lžou. Vědí, že lidem ze Syrie je Německo ochotno udělit azyl, tak všichni tvrdí, že jsou ze Sýrie. Jak to chce cizinecká policie řešit??? Budu si v Sýrii ověřovat jejich totožnost a jak, když nevědí ani jejich jméno. Neměli nikoho pouštět - tam je prvotní chyba a po vylodění vracet. Převaděči i uprchlíci, především ekonomičtí by si to rychle rozmysleli. To by ale parlamet EU a nekteří představitelé státu, včele našeho, museli rychle reagovat na danou situaci. Bohužel, do dneška jenom žvaní a peníze daňových polatníků se cpou do chřtánu nemakačenkům.

bredt8
3. 9. 2015 • 10:30

Muslim muze mit 4 manzelky,nebo nejakou zapudi,nebo posle k rodine.Kdyz to nejde,tak rekne,ze je to sestrenice a privede si dalsi mladou zenu.To je u nich normal.V SRN a ve Francii uz maji figl, ze se ozeni jen na islamsky zakon,ale v tech zemich,co ziji,tak ty zeny jsou registrovane jako samozivitelky,nebo rozvedene.Ve skutecnosti jsou jen dalsi manzelkou nejakeho muslima.Dostavaji socialni davky a pridavky na deti a maji se super.Mnozi se uspesne dal o tom, ze by sel nekdo pracovat,tim se jaksi netrapi. Allah to tak chce a ty penize,co dostavaji jsou take od Allaha.

bredt8
3. 9. 2015 • 10:24

Nezodpovedny lide,jdou jak ovce s detma,nebo tehotne zeny,tahnou do Evropy bez zakladnich veci a ted nas dokonce budou obvinovat, ze se utolilo 3 lete dite.Za to snad muzou rodice,nebo lidi,co dite vzali sebou.Hraji na city.Mely by se poslat zpatky.Uvazuje snad nekdo,jaka je to katastrofa pro Evropu ???????????

-bello-
2. 9. 2015 • 21:10

Vyjímečná situace žádá použít fixku, aspoň někdo je registruje, když to Západ pohnojil celé Evropě.Můžou být rádi, že je nesplachují vodními děly. Fotky s jejich dětma nikoho dojímat nemůžou.V Sýrii, Afghanistánu atd. mají příbuzné, děti můžou počkat tam. Bude masakr , jak se asi tak snese Talibán Afghanistán s Islámským státem Sýrie ???

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.