Poklad na perníkovém jezeře: Tolik zábavy policisté už dlouho neviděli! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Poklad na perníkovém jezeře: Tolik zábavy policisté už dlouho neviděli!

U Máchova jezera se opět konal hudební festival.
U Máchova jezera se opět konal hudební festival. (Ilustrační foto: Profimedia.cz)

Na festivalu Mácháč v Doksech zadržela policie rekordní množství drog. Šest návštěvníků technoparty čeká trestní stíhání pro nedovolenou výrobu a nakládání s drogami, ve vězení mohou skončit až na pět let. Dalším devíti lidem hrozí roční vězení za přechovávání drog ve větším množství. Policisté u nich objevili většinou marihuanu, ale také extázi, kokain, efedrin nebo krystalickou látku MDAM. Na pláži Klůček v Doksech se na letošní party obchodovalo převážně s extází, řekla dnes ČTK českolipská policejní mluvčí Ivana Baláková.

Na Mácháči se letos podle odhadu policistů sešlo kolem 7000 lidí. Na pořádek a bezpečnost dohlížely desítky policistů včetně specializovaného TOXI týmu a také celníci nejen čeští, ale i ze sousedního Německa. "Díky technickému vybavení saských celníků, a to především iontovému spektrometru, který dovede na místě vyhodnocovat stopy po drogách nebo výbušninách, jsme společně odhalili řadu držitelů drog," uvedla Baláková. Celníci nasadili i speciálně cvičené psy.

"Ve srovnání s minulým rokem máme trojnásobný počet zjištěných případů nelegální přepravy omamných a psychotropních látek," řekl dnes ČTK mluvčí krajského celního úřadu v Liberci Martin Stočes. Jen celníci zkontrolovali v průběhu festivalu zhruba 200 aut. "V pátek ve 32 a v sobotu ve 14 případech našli různě ukrytých celkem 183 gramů marihuany, pět gramů pervitinu, 7,5 gramu Mephedronu, 1,5 gramu kokainu a 47 tablet extáze. Byly většinou u cestujících, nejčastěji v jejich osobních zavazadlech a také v autech," dodal Stočes.

Policisté s celníky podle Balákové zkontrolovali za celý víkend v souvislosti s konáním festivalu 783 lidí a 361 automobilů. Odhalili 39 případů držení drog. "Osoby, u kterých byly drogy zajištěny, nyní čeká správní řízení, ve kterém jim hrozí až patnáctitisícová pokuta. Dalších 1000 korun pak budou každého stát náklady na vedení správního řízení," doplnila policejní mluvčí. Šestatřicet řidičů se dopustilo jiného dopravního přestupku - nebyli připoutáni pásy, řídili s mobilním telefonem v ruce a nebo neměli v pořádku technický stav vozidla. Čtyři návštěvníci festivalu se budou podle Balákové zodpovídat z řízení vozu pod vlivem drog, osm lidí řídilo pod vlivem alkoholu. Dva z nich měli v krvi přes dvě promile.

Přečtěte si
jarypadlo
26. 8. 2015 • 06:54

Udělejte fesťák pro migrouše a rozdávejte vyšší dávky,problém se vyřeší.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.